Politie Noord- en Oost Gelderland

Trio aangehouden voor inbraak in kledingzaak

Gendringen, 03-11-2011 o De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 3 november drie jongeren van uit Doetinchem en Ulft aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een kledingwinkel aan de Industrieweg in Gendringen in diezelfde nacht.

De politie kreeg rond middernacht een melding van een verdachte situatie aan de Industrieweg waarbij een rode personenauto gezien was. Toen de politie ter plaatse ging, zag zij een rode auto met drie personen met hoge snelheid wegrijden.

Na een achtervolging lukte het de agenten om de auto in Ulft staande te houden. Bij controle bleek de 18-jarige bestuurder geen geldig rijbewijs te bezitten. De 17-jarige bijrijder was een zogeheten bekende van de politie en gaf aan dat hij de auto zonder toestemming van zijn ouders had meegenomen.

De andere inzittende, een 16-jarige jongen, kon zich niet legitimeren. Hierop zijn alle de jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij nader onderzoek in de auto trof de politie in de kofferbak een grote hoeveelheid gestolen kleding aan.

Hierop stelde de politie een onderzoek in op de Industrieweg in Gendringen en daar bleek te zijn ingebroken bij een kledingzaak. Er was een ruit geforceerd om binnen te komen. Het trio is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

2011154715