Nederlandse Tafeltennisbond


Tafeltennisdames treffen China in eerste ronde World Team Cup 3-11-2011

De Nederlandse tafeltennisdames spelen vrijdag tegen China in de World Team Cup. Dat werd bekend tijdens de loting op donderdagavond. "Het zal niet gemakkelijk worden, maar het is voor de dames een mooie kans om tegen het beste team van de wereld te spelen.", aldus technisch directeur Achim Sialino.

Na een korte rustperiode van een week werd Li Jie weer toegevoegd aan de selectie. De Arnhemse kampte met schouder- en nekklachten er werd afgelopen week intensief begeleid door haar fysiotherapeut. Li Jie: "De rust heeft me goed gedaan. Het gaat veel beter met me." Ook Elena Timina, die tijdens de finale van de European Nations League rust kreeg vanwege lichte knieklachten, is weer blessurevrij.

De Nederlandse dames op de EK in Gdansk
(Foto: © Manfred Schillings / NTTB)

Tijdens de World Team Cup in het Duitse Magdeburg komen de acht beste landen van de wereld in actie. Nederland, China, Singapore, Hong Kong, Duitsland, Japan en Zuid-Korea zijn rechtsstreeks geplaatst. De achtste plaats in het toernooi is bestemd voor een qualifier. Nederland deed in twee keer eerder mee aan de prestigieuze World Team Cup. In 1994 won Nederland, onder andere met Bettine Vriesekoop, brons. In 2009 werd Nederland, spelend zonder kopvrouw Li Jiao, in de eerste ronde met 2-3 uitgeschakeld door Japan.

Het Nederlands team bestaat uit Linda Creemers, Britt Eerland, Li Jiao, Li Jie en Elena Timina.

World Team Cup, programma

Vrij 4 november, 15:00 uur

Nederland - China

NTTB / RL