Trouwe Lottospeler wint Lotto Jackpot

Persbericht van De Lotto

Rijswijk, 3 november 2011 - Een man uit Utrecht heeft, samen met nog acht andere Lottospelers, de Lotto Jackpot gewonnen. Tijdens de trekking van zaterdag 15 oktober, waarbij de Lotto Jackpot zeker uitgekeerd werd, had de winnaar vijf getallen en de kleur goed voorspeld van de winnende combinatie, namelijk 13-14-17-28-36-45 en de kleur groen. De trouwe Lottospeler speelt al 40 jaar mee met Lotto en won een bedrag van bijna 3 miljoen euro en kocht zijn winnende lot bij Primera Boudierhof aan de Ina Boudier Bakkerhof 4 in Utrecht.

Net als bij iedere Lottotrekking werden door de notaris zes getallen en een kleur getrokken. De Jackpot werd echter uitgekeerd in de prijsklasse waar het eerst één of meerdere winnaars waren en dat was de tweede prijsklasse, waarin je vijf getallen en de kleur goed moet hebben.

"Ik was zo enthousiast! Ik controleerde mijn lot via teletekst. Eerst dacht ik dat ik 100.000 euro had gewonnen. Maar al snel zag ik dat ik de Jackpot had gewonnen. Ik ben gelijk op mijn fiets gestapt en naar mijn zus gefietst om het goede nieuws te vertellen. Zij krijgt ook een deel van het gewonnen bedrag want wij spelen altijd samen Lotto," aldus de gelukkige winnaar.

Lotto Jackpot
De laatste keer dat de Lotto Jackpot viel was op zaterdag 22 januari van dit jaar. Toen won een winnaar uit Zuid-Holland 9,5 miljoen euro. Vorig jaar keerde Lotto de hoogste Jackpot ooit van 36 miljoen euro uit aan 22 Lottospelers. In 2010 heeft Lotto in totaal 37 prijzen van een miljoen euro of meer uitgekeerd.

In de vernieuwde strategie van Lotto valt de Jackpot één keer per kwartaal zeker. Daarnaast kan de Jackpot ook nog steeds iedere zaterdag vallen, wat betekent dat hij zomaar vijf tot acht keer per jaar uitgekeerd kan worden in plaats van gemiddeld drie tot vier keer per jaar zoals voorheen. In 2012 wordt de Lotto Jackpot zeker uitgekeerd op de volgende data: zaterdag 14 januari, zaterdag 14 april, zaterdag 14 juli en zaterdag 13 oktober. Aankomende zaterdag 5 november is de Lotto Jackpot weer goed voor 8,5 miljoen euro.

Iedereen wint met Lotto
Niet alleen spelers van Lotto winnen met Lotto, maar ook goede doelen winnen. Lotto is een merk van De Lotto en alle opbrengsten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting van De Lotto in 1961 is er meer dan 1,3 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan via NOC NSF. Naast de topsport profiteren ook de breedtesport en talentontwikkeling van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranje Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de KWF Kankerbestrijding is sinds de oprichting zo'n 500 miljoen euro afgedragen.

*




Razende Robot Reporter