Gemeente Barneveld


Word ambassadeur voor het CJG Barneveld!

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld wil weten wat jongeren in Barneveld belangrijk vinden. Daarom wordt jongeren gevraagd om ambassadeur te worden voor het Centrum voor Jeugd en Gezin. Je wordt professioneel getraind en vraagt daarna je leeftijdsgenoten naar wat zij belangrijk vinden in Barneveld.

Jongeren in Barneveld krijgen met dit project de kans om professioneel te worden getraind tot een officiële ambassadeur voor het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Barneveld. Het CJG Barneveld is dé plek waar iedereen terecht kan voor vragen over opgroeien en opvoeden. Het CJG Barneveld richt zich naast ouders ook op jongeren tot 23 jaar. Het CJG Barneveld geeft jou graag een actieve stem in de verdere ontwikkeling van dit centrum. Het project helpt je om jouw leeftijdgenoten te informeren over zaken die jij belangrijk vindt!

Training
Doe je mee? Je ontvangt bij het CJG Barneveld met zo'n 8 tot 12 ándere jongeren vier trainingen in presentatie- en communicatietechnieken. Hier leer je ook hoe je een interessante voorlichting maakt én geeft. Je kunt bijvoorbeeld denken aan voorlichting over vrijetijdsbesteding in jouw gemeente, seksualiteit of drank- of drugsgebruik. In overleg met je school kun je deze ervaring inzetten als (maatschappelijke) stage.

Vervolgens geef je enkele voorlichtingen op scholen, buurtcentra of verenigingen. Hierbij geef je de voorlichting aan minimaal 20 andere jongeren van jouw leeftijd. Door je ervaring als voorlichter en de leeftijdsgenoten die je hierdoor ontmoet, kan de gemeente goed aansluiten bij jullie wensen en behoeften van andere jongeren!

Wat bieden wij je?

* Een super leuke ervaring met andere leeftijdsgenoten!
* Je bent voor het project (gedurende het schooljaar) 30-40 uur kwijt
* Vier leuke trainingen waarin je veel leert
* Deelname aan het project staat goed op je CV
* Project kan worden ingezet als (maatschappelijke) stage

Meer informatie?
Wil je meer informatie over het project? Bel met het CJG Barneveld 0342-414816 en vraag naar Marlène van Meurs of Mirjam Harthoorn. Of mail naar info@cjgbarneveld.nl.

Wat is het CJG Barneveld?
Het Centrum voor Jeugd en Gezin Barneveld is hét adres voor vragen over opgroeien en opvoeden. Het CJG Barneveld is gevestigd aan de Bouwheerstraat 52/hoek Van Dompselaerstraat. Het CJG Barneveld heeft een open spreekuur op dinsdag tussen 13.30 en 16.30 uur en op vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur. Het CJG Barneveld is op werkdagen telefonisch te bereiken via 0342-414816 en dag en nacht via de website www.cjgbarneveld.nl.

* CJG SUPERHELDEN poster.pdf pdf (2,08 MB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)