Gemeente Binnenmaas

Ontwerpfase Dialed 100%: creatief met HoekscheWaards tintje

Op dinsdag 1 november jl. zijn ruim 20 creatievelingen - jong en oud - onder leiding van graffiti-docenten en het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Binnenmaas in het kader van de Cultuurprijs 2011 aan de slag gegaan met het definitieve graffiti-ontwerp voor de skatebaan in Puttershoek.

Uit alle hoeken van de Hoeksche Waard kwam er input. Aan de hand van de ruim 75 ingezonden tekeningen, gedichten, ideeën en schilderingen werd er de gehele avond flink gebrainstormd in jongerencentrum the Point in Puttershoek.

En het resultaat mag er zijn! Het ontwerp krijgt een Hoekschewaards tintje door middel van dijken, veel groen, mooie blauwe luchten, koeien, een regenboog en molens! Daarnaast heeft de jeugd zich uitgeleefd met allerlei creatieve ontwerpen die in dit landschap te vinden zullen zijn. Kortom: het wordt een kleurrijk feestje. Van kaal grijs beton zal niet langer sprake zijn in Puttershoek.

Het eindresultaat laat nog even op zich wachten, want op vrijdag 25 en zaterdag 26 november wordt het resultaat op de skatebaan van Puttershoek aangebracht. Mensen die graag mee willen doen met deze tweedaagse graffiti-cursus kunnen zich nog aanmelden via info@jongbinnenmaas.nl of bellen met de Stichting Welzijn Binnenmaas 078-6766327. De officiële onthulling van het kunstwerk zal plaats vinden op 10 december vanaf 16.00 uur. Voor meer informatie en een indruk van de avond check www.jongbinnenmaas.nl. De Cultuurprijs 2011 wordt mogelijk gemaakt door de C-Factor Cultuurparticipatie, het Kunstgebouw en de Stichting Welzijn Binnenmaas.

Dit is een persbericht van Stichting Welzijn Binnenmaas

03-11-2011