Politie Zaanstreek-waterland

Geen gordel, bellers en hardrijders

Wormer, Zaandam, 03-11-2011 o Woensdagmiddag heeft de politie tijdens een gordelcontrole veertien bestuurders/passagiers bekeurd op de Mercuriusweg en nabije omgeving in Wormer.

Behalve voor het niet dragen van de gordel kregen ook twee automobilisten een bon voor het in de hand hebben van de telefoon. Eén chauffeur van een bestelauto met open laadbak kreeg een boete voor het niet vastzetten of afdekken van de lading.

Donderdagochtend werd tijdens een verkeerscontrole in Zaandam een tiental automobilisten en een motorrijder bekeurd omdat zij zich niet hielden aan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De snelheid werd gemeten met een lasergun op de Provincialeweg Zaandam-Castricum tussen de Vincent van Goghweg en het nieuwe gemeentehuis. Eén van de bestuurders kon zich niet legitimeren. Bij controle van zijn gegevens in de registers bleek dat er een foto van de man in zat. Hierdoor kon zijn identiteit worden vastgesteld en hoefde hij niet mee naar het bureau. De hoogst gemeten snelheid tijdens de controle was 93 km per uur. Verder werden boetes uitgedeeld voor het rijden door rood op de Vincent van Goghweg, bellen tijdens het rijden en het rijden met een zware aanhangwagen zonder rijbewijs E achter B.