Politie Hollands Midden

Leiden - Gastvrijheid in oktober

Leiden, 03-11-2011 o In de rubriek Hoe gastvrij ben jij? geven wij iedere maand een overzicht van de inbraken in studentenwoningen in Leiden en omgeving. Dit keer de maand oktober. In oktober werden er uit zeven studentenkamers spullen gestolen.

In de maand oktober kwamen er bij Politie Hollands Midden ook nog twee aangiftes binnen van woninginbraken die eind september waren gepleegd in studentenhuizen. Eén inbraak vond plaats aan de Kaiserstraat. Een vrouw lag in haar studentenwoning te slapen toen een insluiper het huis binnendrong. Aan de straatkant stond een raam open en vermoedelijk is de inbreker zo binnen gekomen. Onder andere haar camera werd gestolen. De politie heeft buurtonderzoek gedaan maar de dader is niet gevonden.

Eind september werd er ook ingebroken in een studentenhuis aan de Haarlemmerstraat. De inbreker is vermoedelijk binnengekomen door op een container te klimmen en zo op het dak van de woning geklommen. De bewoners lagen toen te slapen. De dader nam een camera mee.

Een studente kwam in oktober s nachts thuis in haar kamer aan de Kaiserstraat toen zij zag dat haar raam openstond, terwijl deze dicht was toen zij wegging. Zij zag vervolgens dat haar twee laptops waren gestolen. De studente waarschuwde de politie. Er werden geen sporen van braak aangetroffen.

Ook een andere student werd bij thuiskomt s nachts onaangenaam verrast. De gemeenschappelijke deur van het huis aan de Duizenddraadsteeg stond open en de student had zijn kamerdeur niet op slot gedaan. Toen hij zijn kamer binnenliep zag hij dat alles overhoop was gehaald en had sieraden gestolen. De dader was ook bij een huisgenoot langs geweest, die op dat moment een paar dagen weg was. Van hem waren veel spullen gestolen, waaronder een telefoon, laptop, creditcard en digitale camera. De student had zijn kamer niet op slot gedaan. Hij heeft aangifte gedaan.

Een inbreker wist ook binnen te sluipen in een studentenwoning aan de Jan Michielshof. Hij klom door een openstaand raam naar binnen. Vervolgens nam hij de laptop, portemonnee en telefoon van de student mee.

Een studente lag te slapen in haar kamer aan de Uiterstegracht toen een inbreker de woning binnendrong. Hij nam de laptop van de studente mee. Een deur naar haar woonkamer stond open en zo is de inbreker waarschijnlijk binnengekomen. De studente heeft aangifte gedaan.

Bewoners van een studentenhuis aan de Jan Michielshof ontdekte dat er bij hen was ingebroken en waarschuwden de politie. Uit twee kamers waren er spullen gestolen. Van één bewoner was de creditcard gestolen waarmee de daders hadden geprobeerd te pinnen aan de Breestraat. Dit was niet gelukt. Naast het betaalmiddel werden er drie laptops en een sierraad gestolen. De bewoners hebben aangifte gedaan.

De volgende keer in: Hoe gastvrij ben jij? de maand november. Politie Hollands Midden Logo UL Leiden