Gemeente Zutphen

Steun in Tweede Kamer voor justitieproblematiek

Kamerlid Gerard Schouw (D66) stelde het vertrek van SSR (Stichting Studiecentrum Rechtspleging) uit Zutphen 3 november aan de orde in de Tweede Kamer. Eerder vroegen Jeroen Recourt (PvdA) en Madeleine van Toorenburg (CDA) aandacht voor de Zutphense kwestie. Volgens Schouw heeft het ministerie een verantwoordelijkheid richting de gemeente. Hij besloot zijn betoog met het feit dat het ministerie compensatie heeft beloofd voor het vertrek van het OM in 2011.

Minister Ivo Opstelten kent de problematiek in Zutphen en gaf aan binnenkort een afspraak met burgemeester Gerritsen te hebben over dit onderwerp. Daarin komt de compensatie zeker aan de orde. Hij beloofde de Tweede Kamer om hen op de hoogte te houden van de resultaten van dit gesprek.

Concrete afspraken

Burgemeester Gerritsen, die zelf aanwezig was bij de vergaderingen, reageerde verheugd op dit bericht. "Mijn doel in dit gesprek is om Zutphen op de kaart te houden als justitiestad. Ik wil in dit gesprek de toezegging van de minister concreet te maken. Zoals eerder beloofd door het ministerie, moet SSR minimaal tot 2015 in Zutphen blijven", aldus Arnold Gerritsen.

Meer documentatie over het aangekondigde vertrek van SSR en de acties van de gemeente Zutphen staan op www.zutphen.nl/justitiestad.