Universiteit Nyenrode

Nyenrode Executive MBA nummer 1 in 'career progress'

Wednesday, October 26, 2011

Business School Rankings Financial Times gepubliceerd

Persbericht

De Executive MBA van Nyenrode Business Universiteit is in de jaarlijkse Business School Rankings van de Financial Times opnieuw als eerste van de wereld geëindigd in `career progress' (voortgang in carrière) Dit betekent dat veel van de Executive MBA studenten van Nyenrode drie jaar na hun afstuderen fors zijn gestegen op de carrière ladder. Zij hebben een baan met grotere verantwoordelijkheid gekregen, hun salaris is gegroeid en zij werken bij grotere bedrijven dan voorheen. In de FT ranking van 2009 bezette de Nyenrode Executive MBA ook deze eerste plaats. `Career progress' is daarin een belangrijk aspect.

De ranking van de Financial Times wordt door studenten als maatgevend ervaren. Velen baseren hun keuze voor een bepaalde Business School deels op deze rangorde. Het Britse Financiële dagblad publiceert elk jaar verschillende rankings van opleidingen die bij Business Schools worden aangeboden.

In de top 100 van de Executive MBA's in de wereld eindigde Nyenrode dit jaar op de 85e plek. In de ranking voorkomen is al een hele prestatie. Op de eerste plaats eindigde Kellogg/Hong Kong Business School. De tweede plaats was voor het Trium: HEC Paris, LSE/New York University: Stern.

Een ander onderdeel van de ranking is international mobility: het aantal studenten dat na hun studie in een ander land ging werken. Voor de Nyenrode Executive MBA is dat 65%.

Professor Désirée van Gorp, programma directeur van de Executive MBA van Nyenrode ziet de eerste plaats voor carrière ontwikkeling als een bevestiging van de propositie dat het programma goed aansluit bij de behoeften in het bedrijfsleven en de initiatieven die de EMBA studenten daarin nemen. `Ik ben zeer verguld met het feit dat wij weer in de FT ranking staan en helemaal met de eerste plaats die wij voor de tweede keer in korte tijd op het belangrijke aspect ` voortgang carrière' haalden.

De Executive MBA van Nyenrode is een part time opleiding voor mensen die op een bepaald niveau werken. Zij passen het MBA programma in hun dagelijks werk. De opleiding is modulair en is over 21 maanden uitgesmeerd. Een deel van de Nyenrode MBA vindt bij Kellogg University in de VS en de universiteit Stellenbosch in Zuid-Afrika plaats. De aanmelding voor de start van het nieuwe programma in maart 2012 is al begonnen.

Einde bericht


---
Noot voor de redactie,