Gemeente Kollumerland


Burgerzaken Kollumerland c.a. geslaagd voor de audit

Burgerzaken

Het is van het grootste belang dat de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA), zeg maar het bevolkingsregister, op de juiste manier wordt bijgehouden en dat aan alle privacyvoorschriften wordt voldaan.

Daarom wordt het functioneren van de cluster burgerzaken en de inhoud van de gemeentelijke basisadministratie eens in de drie jaar door het rijk gecontroleerd, de zogenaamde audit.

Deze audit bestaat uit twee onderdelen, een steekproef of de persoonslijsten goed worden bijgehouden en een beoordeling van het nakomen van de privacyregels.
De steekproef is uitgevoerd door middel van een controle van 100 willekeurig gekozen persoonslijsten. Fouten worden ingedeeld in de foutklassen A, B of C. Er zijn maximaal 1 A fout, 5 B fouten en 10 C fouten toegestaan. Bij de audit is er slechts 1 B fout geconstateerd. Dit is een prima resultaat.

Voor het privacy-onderdeel moet er een vragenlijst worden ingevuld aan de hand waarvan kan worden nagegaan of de gemeente aan haar verplichtingen voldoet. Een zestal, van te voren niet bekende vragen, worden uitgebreid gecontroleerd.
De auditor kwam tot de conclusie dat de gemeente aan de gestelde eisen voldoet. Al met al een resultaat waar we best trots op mogen zijn.

Bezoekgegevens gemeentehuis

Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum
telefoon: 14 0511
fax: 0511-458846
e-mail gemeente@kollumerland.nl