Dienstenbond CNV

Nieuws

2 november 2011

Geen zicht op nieuwe cao Wonen

Recentelijk heeft CNV Dienstenbond overleg gehad met werkgevers over het tot stand komen van een nieuwe cao wonen. Dit gesprek heeft nergens toe geleid.

Wat was er aan de hand?
Zoals u weet zijn de cao onderhandelingen wonen eind mei van dit jaar vast gelopen. Werkgevers wilden toen niet verder gaan dan:
* Looptijd: 2 jaar

* Loon: 0.5% per 1 - 8- 2011 en 1.25% per 1-3-2012 (loonsverhoging alleen over de schalen)

* Werkgevers wilden WGA hiaat premie betalen
* Aanpassing in het aantal stappen in de loonschalen
* Jongeren tot 23 jaar krijgen bij 3 jaar of meer ervaring een toeslag van 50 euro.

Overigens lag dit bod toen buiten het mandaat van de werkgevers. CNV Dienstenbond heeft in mei de conclusie getrokken dat dit bod ver onder wat wij voorgesteld hebben lag en dat het ook geen recht doet aan de duidelijke signalen die u hebt afgegeven omtrent onder andere de beloning.

Huidige situatie
Recentelijk heeft CNV Dienstenbond de werkgevers opnieuw gesproken over de cao. Dit gesprek is een herhaling van zetten geweest. U hebt in een eerder stadium duidelijk aangegeven dat er in de sector veel (tijdelijke) banen verloren zijn gegaan waardoor de werkdruk op loopt. Werkgevers stellen dat dit niet waar is. CNV Dienstenbond heeft het verwijt gekregen dat wij niet zouden willen zakken tijdens de onderhandelingen. Waarbij voor het gemakt door werkgevers vergeten wordt dat wij in 2010 onze verantwoording hebben genomen en een nullijn hebben afgesproken.

Daarnaast hebben wij ook allerlei punten uit onze voorstellenbrief laten vallen. Het is inmiddels 33 maanden geleden dat u uw laatste loonsverhoging heeft gehad! Echt onderhandelen zijn wij in het laatste gesprek niet meer aan toe gekomen. Het leek erop dat het werkgevers er vooral om ging om te laten zien dat de onderhandelingen mislukten door de schuld van de bonden. Een koude douche voor CNV Dienstenbond, zeker als wij 2010 in gedachte nemen een jaar waarin werknemers hun verantwoordelijkheid hebben genomen.

Pensioen
Tijdens het gesprek hebben wij ook gesproken over de toestand van het pensioenfonds wonen. Op dit moment is de dekkingsgraad van het pensioenfonds te laag. Om dit te herstellen moeten maatregelen genomen worden. Heel globaal gezegd kan dit op drie manieren: 1) de premie verhogen, 2) de regeling verslechteren 3) de premie een beetje verhogen en de regeling een beetje verslechteren.

Werkgevers zetten in het overleg in op een beperkte premie verhoging en een verslechtering van de regeling op een aantal vlakken. CNV Dienstenbond is hier niet in mee gegaan. Als wij nu een verslechtering van de regeling afspreken dan is het zeer de vraag of dit nog terug gedraaid wordt. De discussie over het pensioen zal op termijn een vervolg krijgen. Zoals het er nu uitziet ligt er een premie verhoging in het verschiet.

Hoe nu verder?
Met deze werkgevers komt CNV Dienstenbond er niet uit. Het klopt dat het slecht gaat in de branche, maar ook voor u blijven de kosten en de werkdruk stijgen. Het kan en mag niet zo zijn dat de werknemers alle malaise van de woonsector moeten dragen.

CNV Dienstenbond laat het er niet bij zitten. Recentelijk zijn wij begonnen met winkelbezoeken waarbij wij proberen om ook uw collega's die geen lid zijn te mobiliseren. Bij deze info vindt u het kaartje dat wij uitdelen. Geef dit kaartje aan een collega. Bezoek ook onze actie website www.ikwileencao.nl en laat uw stem horen.

CNV Dienstenbond roept u op om te reageren op deze nieuwsbrief, bent u het eens met werkgevers? Of vindt u dat u recht heeft op fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden?

Vragen of opmerkingen?
Inzien u vragen of opmerkingen heeft naar aanleiding van deze nieuwsbrief aarzel dan niet om contact op te nemen met uw bestuurder: Agostino Di Giacomo Russo tel 023 5670 615 of per e-mail: a.digiacomorusso@remove-this.cnvdibo.nl .