Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT
Lelystad, 3 november 2011

Trading update over eerste tien maanden 2011
Verkoop van de divisie Medische Hulpmiddelen (Laprolan) gerealiseerd Opbrengst van de verkoop van Laprolan in april 2011 uitgekeerd in de vorm van interimdividend van 0,96 per aandeel Structurele en significante verlaging van holding- en bestuurskosten In juli 2011 is een additioneel interim-dividend van 0,91 per aandeel uitgekeerd Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 12 september 2011 is er een nieuwe Raad van Commissarissen benoemd Winstverwachting geheel 2011: licht positief netto resultaat

Fornix BioSciences N.V. (NYSE Euronext: AFORBI) heeft in het begin van de eerste tien maanden van 2011 haar laatste activiteiten verkocht. Het profiel van de onderneming is hierdoor significant veranderd en er zijn geen operationele activiteiten meer binnen Fornix. In september 2011 is er een nieuwe Raad van Commissarissen benoemd. De nieuwe Raad van Commissarissen heeft geconcludeerd dat de Directie en Raad van Commissarissen zich vooral dienen in te spannen om het structurele kostenniveau van de onderneming zo spoedig mogelijk verder te verlagen tot de minimaal noodzakelijke instandhoudingkosten. Parallel daaraan zullen de inspanningen er op gericht moeten zijn om met de bestaande beursnotering van Fornix zoveel mogelijk waarde te creëren voor haar aandeelhouders via een fusie of een omgekeerde overname.

Verkoop van Laprolan De verkoop van Laprolan aan Rochester Medical Corporation, met als effectieve datum 1 januari 2011, is op 7 april 2011 definitief afgerond door middel van levering van alle geplaatste aandelen in Laprolan tegen betaling van de afgesproken vergoeding van 10,35 miljoen. De nettoopbrengst van de verkoop van Laprolan (d.w.z. de door Rochester betaalde vergoeding minus de direct aan de transactie gerelateerde verplichtingen) bedroeg 0,96 bruto per gewoon aandeel en is als interim-dividend op 29 april 2011 uitbetaald.

Holding en bestuurskosten Naast de desinvestering van Laprolan hebben de Directie en Raad van Commissarissen zich beziggehouden met het terugdringen van de overheadkosten van Fornix BioSciences en de infrastructuur gegeven de verminderde operationele activiteiten. Vanaf mei 2011 zijn er geen werknemers meer in dienst bij Fornix en wordt de directie gevoerd door de CEO op consultancybasis tegen een aanzienlijk lagere vergoeding. Ook in de andere kostencategorieën zijn besparingen doorgevoerd. De noodzakelijke administratieve ondersteuning (om aan de vereisten van een beursgenoteerde onderneming te blijven voldoen) wordt middels een serviceovereenkomst "ingekocht" bij derden. Dankzij deze maatregelen is het structurele kostenniveau van Fornix al substantieel teruggebracht, maar blijft verdere kostenverlaging prioriteit houden.
1



"Extra dividend" uitkering Tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 13 mei 2011 hebben de aandeelhouders ingestemd met het voorgenomen besluit van Directie en Raad van Commissarissen om in juli 2011 een tussentijdse dividenduitkering ten laste van de vrij uitkeerbare reserves te doen voor een bedrag van 0,91 per aandeel, onder de voorwaarde dat er geen claim onder de garanties of vrijwaringen heeft plaatsgevonden. Aangezien er tot een specifieke datum in juli geen claims onder een bepaald deel van de garanties of vrijwaringen zijn ingediend is het onderhavige interim-dividend op 26 juli 2011 betaalbaar gesteld.

Corporate Governance Tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 12 september 2011 is er een nieuwe Raad van Commissarissen benoemd. De nieuwe Raad van Commissarissen wordt gevormd door mr. F.C Lagerveld, voorzitter en als leden mevrouw drs. M.E.T Pigeaud-Wijdeveld en de heer drs. F.J.J. Lucassen. Na overdracht en een korte inwerkperiode heeft de Raad zich twee hoofdtaken gesteld. Allereerst om binnen de bestaande beperkingen en verplichtingen van de onderneming zoveel en zo snel mogelijk de kosten te verlagen en daarnaast om verder de mogelijkheden te onderzoeken om met gebruik van de beursnotering waarde te creëren voor de aandeelhouders via een fusie of een omgekeerde overname.

Vooruitzicht geheel 2011 In het persbericht van 28 juli jl., waarin de halfjaarcijfers van 2011 werden gepubliceerd, werd aangegeven dat op basis van de toen bestaande inzichten de onderneming over het hele boekjaar 2011 een licht positief netto resultaat van tenminste 50.000 verwacht. Dit beeld is in de daarop volgende drie maanden niet gewijzigd, zodat thans dezelfde verwachting kan worden gehandhaafd. Hierbij is echter geen rekening gehouden met eventuele additionele advieskosten die zich mogelijk zouden kunnen voordoen indien zich in de komende maanden interessante mogelijkheden voor een fusie of omgekeerde overname voordoen. Evenmin is er in deze verwachting rekening gehouden met mogelijk versnelde afschrijvingen, teneinde het structurele kostenniveau na 2011 verder te verlagen.

EINDE PERSBERICHT

Voor nadere informatie:

Fornix BioSciences N.V. C.L. Bergman Directie Tel. (0320) 26 77 99

http://www.fornix.nl


2






---- --