Philips


Philips komt met revolutionaire oplossing voor waterdesinfectie

2 november, 2011

Amsterdam, Nederland - Philips heeft de introductie bekendgemaakt van een nieuwe en innovatieve oplossing voor waterdesinfectie, de Philips InstantTrust. Deze oplossing is gebaseerd op een desinfectietechnologie die wordt gebruikt op de plaats waar het drinkwater nodig is. Voor het eerst kan water onmiddellijk, efficiënt en onafhankelijk van de watertemperatuur worden gedesinfecteerd.

De nieuwe Philips InstantTrust-oplossing kan worden geïntegreerd in kranen, en waterfilters onder de gootsteen en het aanrecht. Dit systeem stelt apparatenfabrikanten in staat consumenten veilig drinkwater te verschaffen, altijd en overal.

Philips InstantTrust heeft zo'n compact formaat dat hij fabrikanten in staat stelt de oplossing te integreren in kleinere apparatuur dan ooit tevoren. Verder werkt de oplossing onmiddellijk om vanaf de eerste seconde veilig water te produceren. Hij is uniek dankzij de mogelijkheid om te werken onafhankelijk van de watertemperatuur en de InstantTrust is ideaal voor desinfectie van kleine hoeveelheden koud water (waterstromen tot ongeveer 4 liter/minuut).

Frank Kauffmann, General Manager Special Lighting: "We zijn er trots op deze unieke UV-desinfectietechnologie te introduceren. Dit is een goed voorbeeld van een innovatieve technologie die helpt om de gezondheid en levenskwaliteit van mensen te verbeteren." Ernest Sanderse, Marketingmanager UV Purification: "Dankzij deze innovatie is veilig water nu binnen handbereik: altijd en overal. Wij zetten ons in voor samenwerking met toonaangevende fabrikanten van apparatuur om deze technologie verkrijgbaar te maken voor mensen overal ter wereld."

Philips Lighting werkt al vele jaren aan de benodigde UV-technologie en heeft apparatenfabrikanten in verschillende sectoren, zoals leidingwater, gemeentelijk drink- en afvalwater, industrieel water, zwembaden en visvijvers, geholpen bij het ontwerpen van effectieve waterzuiveringsapparatuur door het ontwikkelen van innovatieve en betrouwbare UV-oplossingen.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eric Drent Senior Communicatiemanager/Woordvoerder Philips Nederland Philips Electronics Nederland B.V Tel. +31 (0)40 27 83964 Mob. +31 (0)6 5190 5718 Email: eric.drent@philips.com

HiRes foto's beschikbaar.
---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en verlichting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland, heeft Philips wereldwijd circa 120.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 100 landen. Met een omzet van 22.3 miljard EUR in 2010 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.