Seminar ‘Grip op Bouwkwaliteit’


Van ontwerpprestaties naar prestaties in de praktijk

BODEGRAVEN, 20110921 -- In samenwerking met diverse gerenommeerde partners organiseert DWA installatie- en energieadvies op donderdag 3 november 2011 een seminar over prestatieborging in de bouw. Centraal staan recente ervaringen op het gebied van prestatieborging en de ontwikkelingen die op dit gebied spelen. De doelgroep is mensen die werkzaam zijn bij gemeenten, projectontwikkelaars, woningcorporaties, architectenbureaus, bouwondernemingen, installatiebedrijven en adviesbureaus.

Nieuwbouwwoningen blijken bij oplevering nogal eens slechter te presteren op energetisch gebied dan aanvankelijk was berekend. Tijdens de bouw gaat regelmatig het nodige mis, waardoor prestaties niet worden gehaald. Met alle gevolgen van dien.
Hoe kan het bouwproces positief worden beïnvloed? Wat is de rol van gemeenten hierin? Welke lessen kunnen we trekken uit BouwTransparant-metingen? Hoe kan de bouwkolom slim inspelen op de continue aanscherping van de energieprestatie? Deze en meer actuele vragen vormen de kern van dit seminar.

Van theorie naar praktijk
Deelnemers maken in diverse sessies kennis met de verschillende aspecten van het grip krijgen op bouwkwaliteit. De insteek is praktisch. Niet alleen zullen de sprekers voorbeelden uit de praktijk te berde brengen; tijdens de discussie is gelegenheid om eigen ervaringen en tips uit te wisselen. 


Dagvoorzitter is Job Boot, journalist en programmamaker bij de Publieke Omroep en mediatrainer. Het geheel wordt omgeven door een interessante informatiemarkt, die bezoekers ook de gelegenheid geeft te netwerken.

Meer informatie
Het seminar vindt plaats in Fort Wierickerschans, Zuidzijde 132 in Bodegraven. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom. Het programma duurt van 12.30 tot 18.30 uur. Deelname kost € 295,- per persoon, exclusief btw. Opdrachtgevers van DWA, CO2-Servicepunt en Woningborg krijgen € 50,- korting. Voor meer informatie en aanmelden kunt u kijken op onze website www.dwa.nl.





Ingezonden persbericht