Wright Express kondigt internationale capaciteiten voor virtuele betalingen voor eenmalig gebruik aan

Originele technologie-innovator bouwt verder op 11 jaar ervaring met het helpen van klanten geld en tijd te besparen en de schaal te beheren

SOUTH PORTLAND, Maine--(BUSINESS WIRE)-- 20111103 --

Wright Express Corporation (NYSE: WXS), een vooraanstaande wereldwijde aanbieder van oplossingen voor de verwerking van zakelijke betalingen en informatiebeheer, kondigde vandaag internationale capaciteiten aan voor zijn oplossingen voor elektronische betalingen voor eenmalig gebruik. De uitgebreide functionaliteit verlaagt de transactiekosten en stelt bedrijven over heel de wereld met een aanwezigheid in de Verenigde Staten in staat controles in vreemde valuta vast te stellen om de operationele en financiële impact van wisselkoersschommelingen van vreemde valuta te verlichten. Het beheert en verbetert ook de bruikbaarheid voor beheerders en betalingsspecialisten.

“Bedrijven over heel de wereld krijgen te maken met steeds complexer wordende behoeften op het stuk van betaaloplossingen, en door te blijven luisteren naar onze klanten en ons aanbod te blijven uitbreiden gedurende de afgelopen 11 jaar kunnen wij nu nieuwe manieren vinden om hen te helpen geld en tijd te besparen, de controle en de veiligheid op te voeren en de schaal te beheren,” aldus Jim Pratt, vicevoorzitter van Corporate Payment Solutions bij Wright Express. “De internationale verbeteringen aan onze ‘best-in-class’ technologie voor eenmalige betalingen onderstrepen verder het engagement van Wright Express voor zijn klanten voor het uitbouwen van een perfect op maat gesneden reeks betaaloplossingen.”

Enkele voordelen van de oplossing voor eenmalige elektronische betalingen van Wright Express zijn:

  • Rekeningnummers worden onmiddellijk gegenereerd en slechts één maal gebruikt, in tegenstelling tot andere bestaande producten op de markt, om operationele onderbrekingen en problemen met de boekhoudkundige afstemming te vermijden,
  • Kredietlimieten worden vastgelegd voor het bedrag van de aankoop om overvragingen te helpen voorkomen,
  • Door een flexibele integratie van webdiensten kunnen klanten hun bestaande operationele systemen optimaal benutten doordat ze gemakkelijk worden gekoppeld met zijn betaaloplossingen en de functionaliteit wordt uitgebbreid,
  • Het genereren van rekeningnummers in real time maakt het aanbod bijzonder geschikt voor operationele omgevingen met hoog volume die geen enkele dienstonderbreking kunnen hebben van de betalingsaanbieder van hun emitterende bank, en
  • Internationale verbeteringen stroomlijnen de werkstroom van de klant, vergroten de controle en genereren kostenbesparingen.

Mike Curran, Chief Operating Officer for Automobile Protection Corporation, die de nieuwe internationale verbeteringen eerder dit jaar begon te gebruiken, zei het als volgt:

“Dankzij de internationale capaciteiten met het boekhoudprogramma voor eenmalig gebruik van Wright Express kunnen wij het succes dat wij in eigen land hebben gekend, uitbreiden tot over de grenzen. Wij zijn in 2007 begonnen met de oplossing in eigen land te gebruiken, en slaagden erin de tijd tot de betaling van claims van klanten aanzienlijk in te korten. Daarover waren de klanten opgetogen. Er waren tal van operationele voordelen: minder telefoontjes naar de klantendienst, minder geschillen en betalingsuitzonderingen om te beheren, en de inspanningen voor de boekhoudkundige afstemming werden aanzienlijk verbeterd. Diezelfde voordelen worden nu gerealiseerd op betalingen aan Canadese leveranciers zonder kosten voor de verwerking van buitenlandse transacties aan APCO.”

Na de lancering van zijn aanbod met een grote website voor goedkope reizen in 2000 werd Wright Express een originele innovator van virtuele rekeningtechnologie voor eenmalig gebruik. Tom Chiesa, Supervisor of Payment Operations voor Hotwire.com®, merkt op dat “de oplossing voor elektronische betalingen voor eenmalig gebruik van Wright Express Hotwire heeft gezorgd voor functionaliteit met toegevoegde waarde en flexibiliteit in de ingewikkelde wereld van business-to-businessbetalingen. De toevoeging van de internationale verbetering zal een belangrijk ondersteunend element zijn naarmate de internationale leverings- en verkooppunten van Hotwire blijven groeien.”

De afgelopen vijf jaar heeft het Wright Express-programma voor eenmalig gebruik een jaarlijkse groei van gemiddeld 40 procent gekend, en heeft het bedrijf bijna 90 miljoen transacties verwerkt. Bij de huidige klanten zitten industrieleiders uit verscheidene sectoren zoals onlinereisagentschappen, overheden en bedrijven die zich bezighouden met de verwerking van verzekerings- en waarborgclaims, zoals Hotwire, Inc., de Amerikaanse General Services Administration (GSA), Mercury Select Management Group (een dochteronderneming van Mercury General Insurance Group) en Phoenix American Insurance Group.

Kijk op onze website als u meer wilt weten over Wright Express Payment Solutions.

Over Wright Express

Wright Express (NYSE:WXS) is een toonaangevende leverancier van op waarde gebaseerde oplossingen voor zakelijke betalingsverwerking en informatiemanagement. De vloot-, bedrijfs- en prepaid betalingsoplossingen bieden zijn meer dan 350.000 klanten ongeëvenaarde veiligheid en controle over een brede waaier aan sectoren. De dochterondernemingen van het bedrijf omvatten Wright Express Financial Services, Pacific Pride en Wright Express International, waaronder Wright Express Prepaid Cards Australia en Wright Express Fuel Cards Australia. Wright Express en zijn dochterondernemingen hebben meer dan 870 partners in dienst in zes landen. Voor meer informatie over Wright Express kunt u terecht op wrightexpress.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Wright Express
Jessica Roy, 207-523-6763
Jessica_Roy@wrightexpress.com

Ticker_symbol NYSE:WXS