Gemeente Bernheze


Geactualiseerd kabel- en leidingenbeleid As50

Verlaging kosten, verhoging kwaliteit en efficiency

Het college van de gemeente Bernheze heeft het vernieuwde beleid `Beheer Kabels en Leidingen' vastgesteld. Op 3 november 2011 wordt het besluit voorgelegd aan de gemeenteraad. De overige As50 gemeenten hebben dit reeds vastgesteld of volgen binnenkort.

De gemeente is regisseur van de ondergrondse infrastructuur. Dit betekent dat de gemeente aanvragen coördineert voor alle kabel- en leidingeigenaren. Omdat de afgelopen jaren het aantal ondergrondse leidingen en kabels is toegenomen en een aantal overeenkomsten sterk is verouderd, worden onderlinge afstemming en up-to-date afspraken met nuts- en telecombedrijven steeds belangrijker. Daarom is in As50-verband, samen met adviesbureau Intertec Consultancy BV, gewerkt aan nieuwe afspraken over de ondergrondse infrastructuur en het actualiseren van de regelingen. Hierdoor bespaart de gemeente kosten. Door de uniforme en eenduidige manier van werken, neemt ook het aantal graafschades af. Tot slot vindt er minder overlast plaats, omdat de werkzaamheden op één plek zoveel mogelijk tegelijkertijd worden uitgevoerd. Hierdoor wordt de straat maar één keer opengebroken in plaats van meerdere keren. Na vaststelling door alle As50-colleges en
-raden wordt het beleid in uitvoering gebracht.

Samenwerking As50

De gemeenten Oss, Uden, Veghel en Bernheze willen het woon-, werk- en leefklimaat in de regio versterken. In de As50-samenwerking ontplooit deze regionale initiatieven, die bijdragen aan de slagkracht en identiteit op cultuur, sociaal en economisch terrein. Aanleiding voor de samenwerking in As50-verband vormt de aanleg van snelweg A50. Daardoor liggen de vier gemeenten letterlijk dicht(er) bij elkaar.

www.as50.nl

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35