Gemeente Son en Breugel


"alcohol en jeugd"

Informatieavond voor vaders over "alcohol en jeugd"

Gezamenlijke actie van SBC, Novadic -Kentron en gemeente

De gemeente Son en Breugel, Novadic - Kentron, de LEV-groep en de GGD organiseren gezamenlijk een aantal locale projecten in het kader van het regionale project "Laat je niet flessen". Wethouder John Frenken wil met concrete activiteiten en een doelgerichte campagne maatschappelijk draagvlak creëren voor de aanpak van schadelijk en overmatig alcohol gebruik bij jongeren.

Project: Vaders van voetbalvereniging SBC
Een van de eerste activiteiten is de organisatie van een informatieavond voor vaders met als thema "alcohol en jeugd". In samenwerking met voetbalvereniging SBC wordt op 3 oktober 2011 een informatieavond georganiseerd voor vaders met kinderen in de D- en C - jeugd (leeftijd van 10 tot 14 jaar) om te praten over het alcoholgebruik bij jongeren.
Jongeren van 10 tot 14 jaar zijn in een belangrijke fase van hun leven, waarbij ze gaan experimenteren en zich willen profileren; stoer doen dus. Uit onderzoek blijkt dat vaders meer invloed hebben op de ontwikkeling en het drinkgedrag van hun kind, dan ze zelf denken.

Statement SBC:
SBC steunt het initiatief van Gemeente Son en Breugel en Novadic en Kentron door de bewustwording van de gevolgen van alcoholgebruik door jongeren via de vaders van onze jeugdleden te vergroten. Deze informatie avond zal hopelijk een goede bijdrage leveren aan het besef dat alcohol op jonge leeftijd grote schade kan aanrichten. Uiteraard doet SBC binnen haar mogelijkheden verder alles om te voorkomen dat jonge jeugd op het sportpark met alcohol in aanraking komt.

Bijdrage PSV
Ook PSV erkent het belang van aandacht voor het alcoholgebruik van jongeren en levert ook een bijdrage. Alle vaders die deelnemen aan de bijeenkomst krijgen na afloop twee gratis kaarten voor een rondleiding in het PSV stadion of 2 gratis kaarten voor een UEFA League voetbalwedstrijd van PSV.

Programma
Het programma voor de avond:

- 19.30 uur Inloop

- 20.00 uur Welkom door Pierre Brants, secretaris van SBC
- 20.05 uur Woordje John Frenken

- 20.15 uur Presentatie

- 21.15 uur Afsluiten.

- 21.30 uur Ondertekenen van de vaders van de "Laat je niet flessen"-poster