Gemeente Oirschot

Vanaf 3 november is de strippenkaart niet meer geldig

Op 3 november neemt Brabant voorgoed afscheid van de strippenkaart. Vanaf dat moment kan reizen met de bus in Brabant alleen nog met de OV-chipkaart. Bij de buschauffeur blijft overigens altijd tegen contante betaling een ritkaartje te koop. Om reizigers te helpen bij het kiezen van een OV-chipkaart en reisproducten is er de OV-chipwijzer: www.ovchipwijzer.nl.
Â

Persoonlijke OV-Chipkaart in Zuidoost-Brabant voor ⬠2,50

Inwoners van Zuidoost-Brabant kunnen nog een persoonlijke OV-chipkaart kopen voor
⬠2,50 i.p.v. ⬠7,50. Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) en Hermes willen daarmee het gebruik van de OV-chipkaart stimuleren. De goedkope persoonlijke OV-chipkaart kan besteld worden via www.hermes.nl. Houdt u er rekening mee dat de besteltijd van een OV-chipkaart kan oplopen tot enkele weken.

Â

Deels gestempelde strippenkaart is nog wat waard

Brabanders kunnen hun oude, deelsgebruikte strippenkaarten inleveren tegen aantrekkelijke kortingen op tal van attracties in Brabant. Het is wettelijk niet mogelijk om restitutie te verlenen op de strippenkaart en zo kunnen reizigers hun ongebruikte strippen toch nog gebruiken. De actie is een gezamenlijk initiatief van de provincie en het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en loopt tot en met december. Voor informatie over de actie en het bestellen van kortingsvouchers kunnen reizigers terecht op www.ovchipwijzer.nl.

Ook kunnen reizigers ervoor kiezen om hun strippenkaart te schenken aan Villa Pardoes. De provincie en het SRE doneren ⬠2 voor elke ingeleverde strippenkaart aan dit vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen. Bij de verkooppunten van Arriva, Hermes en Veolia Transport in Den Bosch, Veghel, Tilburg, Eindhoven en Breda komen hiervoor speciale inleverboxen te staan.