Ingezonden persbericht

Wortell eerste Microsoft-partner in EMEA met hoogste certificering voor Lync-telefonie

Lijnden, 3 november 2011 - Wortell is de eerste Microsoft-partner in de EMEA-regio met de status van Gold Certified Partner for Communications. Microsoft kent deze status toe aan partijen die actief zijn op het gebied van Lync, de complete communicatieoplossing van Microsoft. En die Lync inzetten als vervanger van de traditionele telefooncentrale.

De Microsoft Gold Certified Partner-status is een wereldwijd kwaliteitskeurmerk dat Microsoft verleent als een bedrijf voldoende gecertificeerde professionals in dienst heeft. Daarnaast moet de partner kunnen aantonen dat deze medewerkers hun kennis en vaardigheden op Microsoft-gebied hebben toegepast in klantprojecten. Wortell heeft de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd rond het Microsoft Lync-platform. Het bedrijf voerde bij verschillende organisaties Lync-projecten uit, waaronder de Technische Universiteit Delft, Royal Haskoning en de gemeente Lelystad. Daardoor voldeed Wortell direct aan alle eisen van Microsoft voor deze certificering.

"Lync is de afgelopen jaren een enorm populair product geworden", zegt René van Dormolen, Product & Marketing Manager Microsoft Lync bij Microsoft. "Naast instant messaging en presence neemt nu ook het gebruik van de telefoniemogelijkheden in Lync snel toe. Wortell is als een van de eerste partners in Nederland met telefonie gestart en biedt nu volledige telefonieoplossingen met behulp van Lync. Dat Wortell nu als eerste in de EMEA-regio hiervoor een certificering ontvangt, is dan ook goed te begrijpen."

"Wij zijn erg enthousiast over deze certificering", zegt Danny Burlage, directeur van Wortell. "De Gold Certified Partner-status onderstreept onze expertise en ervaring in Lync-implementaties. Voor klanten betekent de certificering dat zij altijd verzekerd zijn van de juiste kennis van het Lync-platform. Daardoor profiteren zij van alle voordelen die deze innovatieve oplossing biedt."

Microsoft Lync verbindt mensen met elkaar. De oplossing stelt gebruikers in staat op verschillende manieren te communiceren en up-to-date te blijven over wat anderen doen. Gebruikers werken daardoor slimmer, sneller en productiever samen, ongeacht waar ze zich bevinden, op vrijwel elk apparaat en met dezelfde gebruikservaring als bij Office en Outlook. Lync maakt het gebruikers ook makkelijker: met één druk op de knop kunnen zij communicatie tot stand brengen, ongeacht of het om telefoneren gaat, chatten of het delen van documenten en applicaties.

Over Wortell
Wortell is een ICT-dienstverlener gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en beheren van innovatieve oplossingen op het Microsoft-platform. Het bedrijf is overtuigd van de meerwaarde van innovatieve technologie en helpt organisaties bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het realiseren van bedrijfsdoelstellingen door middel van toekomstgerichte applicaties. Hierin staat de duurzame relatie met een organisatie centraal. Dankzij de partnerovereenkomst met Microsoft heeft Wortell altijd toegang tot de nieuwste Microsoft-technologieën en kan het bedrijf de algemeen geaccepteerde standaarden bieden, die vervolgens kunnen worden aangepast aan de wensen en behoeften van de klant.

Met de introductie van het document- en dossiermanagementsysteem 360° is Wortell op de Nederlandse markt een van de belangrijkste spelers op het gebied van documentbeheer. Voor meer informatie: www.wortell.nl.