Rabobank Nederland

10 jaar Herman Wijffels Innovatieprijs

Stem op je favoriete duurzame innovatie!

Vanaf maandag 17 oktober kan het publiek stemmen op hun favoriete duurzame innovatie onder de genomineerden van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2011. Dit jaar zijn elf ondernemers genomineerd uit bijna 500 inzendingen. De prijsuitreiking heeft plaats op 3 november tijdens een evenement over duurzame innovatie bij Rabobank Nederland in Utrecht.

De Herman Wijffels Innovatieprijs heeft als doel ondernemers te helpen hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Juist in een teruglopende economie die kampt met groeiende tekorten aan grondstoffen en voedsel is het streven naar duurzame vernieuwing van groot belang. Bij de beoordeling is dit jaar daarom meer nadruk gelegd op de impact van de vinding op de samenleving en de wereld. Dit jaar kan voor het eerst ook het publiek stemmen op de genomineerde duurzame innovaties. Stemmen kan via www.facebook.com/rabobank of http://on.fb.me/hwinnovatieprijs tot donderdag 3 november, 16.00 uur.

Nominaties 2011

Autitouch B.V., Freena Eijffinger (Eindhoven)
Vroege herkenning van autisme bevorderen.

Fiby Products i.o., Marten Luinstra (Vinkenbuurt)
Energiezuinige stille lichte kiepbare composieten laadbak.

AM Coatings B.V., Hossein Mahmoud (Ede)
Coating voor duurzame bescherming tegen schadelijke bacteriën zonder resistentie.

Optimair, Ton Letwory (Tuk)
Energiezuinig drogen van lucht.

Sorama ,Vincent Locht en Rick Scholte (Eindhoven)
Geluidscamera die geluidslekken zichtbaar maakt.

VOF Schilder en Schilder VD-64, Patrick Schilder, Jack Schilder en Ger Schilder (Volendam) Overlevingsbak voor bijvangst in de visserij.

INCOTEC Group B.V., Jan Willem Breukink (Enkhuizen) Coating voor zaaigoed waarmee opbrengst gewassen per hectare stijgt.

I-PADD B.V. ,Wim Tinke en Hans Voorwinde (Barendrecht) Geautomatiseerd zitkussen dat complicaties bij langdurig zitten helpt voorkomen.

(TM)TurnToo, Thomas Rau (Amsterdam)

Systeeminnovatie waarbij een consument niet het eigendom van een product koopt, maar de prestatie ervan. Bevordert het cradle to cradle produceren van goederen.

Voltea B.V., Michiel Lensink, Albert van der Wal en Hank Reinoud (Sassenheim) Zonder chemicaliën en met nauwelijks afvalwater ontzilten en ontharden van water.

Inodia B.V., Lourens Zwart, Hans Derksen en Cyp Wagenaar (Arnhem)
Eiwit uit eendenkroos voor voeding en technische toepassingen.

Jaarlijks organiseert Rabobank de Herman Wijffels Innovatieprijs. Dit jaar bestaat de prijs 10 jaar. Duurzaam innoveren heeft de toekomst. Daarom stimuleert Rabobank innovatie via deze prijs. Veel voormalige winnaars en genomineerden van de Herman Wijffels Innovatieprijs zijn succesvolle ondernemers of hard op weg dat te worden. Op 3 november is de prijsuitreiking. Naast de hoofdprijs van ¤¬ 50.000, een tweede prijs van ¤ 37.500, een derde prijss van ¤ 25.000 en een aanmoedigingsprijs voor jonge onndernemers tot 30 jaar van ¤ 10.000 van de vakjury, worddt er dit jaar ook een publieksprijs uitgereikt van ¤ 2.500. Met dit prijzengeld kunnen de winnaars hun idee verder ontwikkelen. Bijgevoegd treft u een Zip-file aan met daarin de banner voor op uw website. Deze kan worden gelinkt naar: http://on.fb.me/hwinnovatieprijs




Rabobank Nederland