Gemeente De Wolden


Persbericht





Zuidwolde, 18 oktober 2011





Inspreekavond op 3 november over de Begroting 2012 en bezuinigingen


De inspreekmogelijkheid tijdens de begrotingsvergadering op 10 november komt te vervallen. Hiervoor in de plaats komt een aparte inspreekavond op donderdag 3 november. De gemeenteraad organiseert deze inspreekavond om inwoners en organisaties de mogelijkheid te bieden hun mening te geven over de begroting en de bezuinigingen. Zo heeft de raad de gelegenheid deze meningen beter te betrekken in zijn overwegingen op 10 november. Wie wil inspreken, krijgt maximaal spreektijd. De raadsleden hebben de mogelijkheid om vragen te stellen aan de indieners.

De avond vindt plaats in de raadszaal van het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Opgave voor 1 november gaat via griffier@dewolden.nl of tel. 14 0528.


Wanneer wordt de begroting behandeld?


De begrotingsvergadering vindt plaats op donderdag 10 november aanstaande, vanaf 10.00 uur. De begroting wordt in twee termijnen besproken, waarna besluitvorming plaatsvindt. Het volledige tijdschema is te vinden op dewolden.nl. De vergadering begint om 10.00 uur 's ochtends. Wie belangstelling heeft, is welkom op de publieke tribune.


Eerst krijgen de zeven fracties gelegenheid hun zienswijze te leveren op de begroting 2012, daarna geven de collegeleden een reactie op de inbreng van de fracties. Tijdens de begrotingsbehandeling is het mogelijk dat de raad amendementen en moties indient. Aan het eind vindt de besluitvorming over de begroting plaats.





De bezuinigingen in het kort                                                                                   De gemeente moet bezuinigen in 2012 om de begroting rond te krijgen. Dit om de projecten en plannen te bekostigen en vooral ook om de lagere rijksuitkeringen en -bijdragen op te vangen. Zonder bezuinigingen heeft de gemeente een tekort van


E 282.000 in 2012 tot E 1,6 miljoen in 2015. De gemeenteraad heeft twee varianten voorgelegd gekregen van het college. Of E 1,6 miljoen bezuinigen - zoals eerder afgesproken - of  E 1,9 miljoen. Met deze laatste variant speelt de gemeente in op verder onheil vanuit Den Haag of om andere tegenvallers op te vangen. In de Begroting 2012 zijn bezuinigingen opgenomen die mogelijk gevolgen hebben voor u.





Meer informatie?

Alle relevante informatie over de Begroting 2012 en de aanbiedingsbrief zijn te vinden op dewolden.nl.