Ingezonden persbericht


31 oktober 2011

Grammy Awardwinnaar Keb Mo met band en Dede Priest naar Gronignen en Utrecht

Hij werd door de jaren heen maarliefst zeven keer genomineerd voor een Grammy Award en sleepte er met zijn albums "Just Like You", "Slow Down" en "Keep It Simple" drie in de wacht voor "Best Contemporary Blues Album".

Keb Mo is niet alleen een bijna onnavolgbaar goede gitarist, maar ook een zanger met een opvallend lenige stem. Soul, jazz en blues verpakt de Amerikaanse bluesster in pakkende melodieën. Het doet een beetje denken aan de oude countryblues van Robert Johnson, maar dan in een modern jasje. Ook zijn nieuwe cd 'Reflections' ademt een aangename relaxedheid uit. Dit keer maakt Keb Mo - die inmiddels drie Grammy Awards op zijn schoorsteenmantel heeft staan - uitstapjes richting de sound van Bill Withers, Bobby Womack en jazzfunk-icoon George Benson.

Support: Dede Priest "The modern day blues queen"
Deze veelzijdige Amerikaanse blueszangeres verraste dit jaar met haar tweede cd Kinky At The Root, opgenomen in ons eigen Utrecht met Nederlandse muzikanten. Priest, geboren in Dallas, Texas, maar al enige jaren woonachtig in Nederland, preekt op Kinky At The Root behalve de blues overigens ook gospel, soul en jazz. Genrewisselingen zijn sowieso geen probleem voor de lenige stem van Priest, maar zo gauw ze de blues zingt, krijgt haar geluid automatisch een lekker rauw randje. Niet voor niets wordt ze The Modern Day Blues Queen genoemd!

--

donderdag 3 november, 20.30 uur
de Stadsschouwburg, Groningen
¤ 28,50 (excl. servicekosten, alleen zitplaatsen)

zaterdag 5 november, 20.15 uur
Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht
¤ 29,50 (excl. servicekosten, alleen zitplaatsen)

De Ooosterpoort en de Stadsschouwburg Groningen
Theo Vos (Marketing muziek): theo.vos@opsb.groningen.nl

Tivoli en Vredenburg Leidsche Rijn, Utrecht