Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


Persbericht Rover


1 november 2011

Rover neemt afscheid van de strippenkaart

Donderdag 3 november neemt Nederland afscheid van de strippenkaart. Ook Reizigersvereniging Rover. Rover zal deze ochtend de strippenkaart symbolisch ten grave dragen door middel van een rouwplechtigheid. Deze plechtigheid vindt toepasselijk plaats voor de deur van het kantoor van Trans Link Systems, de producent van de OV-chipkaart. Hiermee wil Rover aangeven nog veel zorgen te hebben over de opvolger van de strippenkaart.

Vanaf donderdag 3 november kan in Nederland niet meer met de strippenkaart gereisd worden. Rover neemt deze morgen om 11 uur in stilte afscheid van de strippenkaart door een rouwkrans voor het kantoor van Trans Link Systems te leggen (Stationsplein 151- 157 in Amersfoort). Belangstellenden zijn vanaf 10:45 uur welkom om bij het symbolische afscheid aanwezig te zijn. Reizigers die nog strippenkaarten over hebben kunnen ze dan ter plekke bij Rover inleveren, waarna de reizigersvereniging een passend afscheid zal verzorgen.

Rover betreurt het verdwijnen van de strippenkaart, de reizigersvereniging wil dat reizigers de keuze houden tussen het elektronische en een papieren betaalbewijs. Rover ontvangt erg veel klachten over de OV-chipkaart en vindt daarom dat het betaalmiddel nog niet klaar is om de strippenkaart al definitief op te volgen. Om deze reden zal Rover bij TLS niet alleen een rouwkrans, maar ook een lijst met eisen aan de werking van de OV-chipkaart achterlaten.

TLS is niet de enige partij die verantwoordelijk is voor de OV-chipkaart, in de praktijk ligt dit in handen van vervoersbedrijven, overheid en decentrale overheden. Rover heeft al deze partijen al meerder keren een lijst met eisen aan de chipkaart overhandigd. Voor het afscheidsmoment van de strippenkaart kiest Rover voor TLS omdat deze organisatie volgens de eigen voorwaarden eigenaar van het betaalbewijs is.