Persbericht

Kingston Digital transformeert USB-stick in actief opslagapparaat


- Gratis urDrive software vereenvoudigt bestandsbeheer op een USB
- Voegt PC-beveiligingstoepassingen toe

- Veilige web browse ervaring; games voor volwassenen en kinderen

Amsterdam, 3 november 2011 -- Kingston Digital Europe Ltd, een onderdeel van Kingston Technology Company Inc, 's werelds grootste onafhankelijke producent van geheugenproducten, introduceert een gratis, vooraf geïnstalleerde applicatie op diverse DataTraveler® USB flash drives. Kingston urDrive transformeert USB-sticks van een passieve opslagoplossing in een geëngageerd opslagmedium waarmee consumenten gemakkelijk hun persoonlijke bestanden, foto's, muziek, games en video's kunnen openen en organiseren. Door een ingebouwde foto-viewer en MP3-speler wordt het bekijken van foto's en het luisteren van muziek kinderlijk eenvoudig.

"USB-drives zijn uit traditioneel oogpunt digitale dragers die data van het ene apparaat naar het andere transporteren. Kingston loopt voorop in het veranderen van de wijze waarop consumenten omgaan met dergelijke apparaten," stelt Vincent Oostlander, Regional Director Benelux, Nordic & Baltic bij Kingston Technology. "Met urDrive wordt een USB-stick voor consumenten van alle leeftijden een apparaat dat meer is dan een hulpmiddel voor het opslaan en verplaatsen van data tussen apparaten."

urDrive verbetert beveiliging op de PC door middel van Norton(TM) PC checkup. De diagnostische tool scant op virusinfecties (waaronder spyware, wormen en adware) en checkt op trage prestaties en risico's voor de identiteit en data. urDrive verhoogt de digitale ervaring verder met Maxthon 3 webbrowser. Maxthon 3 ondersteunt toonaangevende startup- en rendering-snelheden en een architectuur die gebruikers een draagbare, veilige internetervaring biedt. Alle tijdelijke bestanden, geschiedenis en cookies blijven op de drive waardoor internetgebruik ook op openbare computers privé blijft.

"De computergewoonten van consumenten hebben zich ontwikkeld en urDrive biedt een nieuwe, verfijnde vorm van mobiele opslag die fris, functioneel en onderscheidend is," zegt Kevin Chapman, general manager en vice president, Norton Consumer Services. "Door het integreren van Norton PC Checkup met urDrive kunnen gebruikers op een aantrekkelijke manier omgaan met content, terwijl er tegelijkertijd een extra beveiligingslaag en prestatie-analyse worden toegevoegd. We zijn er trots op onderdeel te mogen zijn van deze evolutie van actieve USB-opslag waarbij Norton PC Checkup zekerheid biedt aan mobiele gebruikers, waar ze zich ook bevinden."

"Maxthon 3 biedt urDrive-klanten een veilige en draagbare internetervaring", zegt Karl Mattson, general manager en chief of product bij Maxthon International LTD. "Met de urDrive heb je vanaf nu altijd je internetgeschiedenis, bookmarks en instellingen bij je, waar je ook heen gaat." urDrive is aantrekkelijk voor consumenten van alle leeftijden, of ze nu werken, thuis zijn of reizen. Zakenlieden kunnen bijvoorbeeld eenvoudig thuis of op het werk toegang krijgen tot content en zelfs hun opslagcapaciteit vergroten met een gratis, additionele, online back-up. Deze dienst synchroniseert bestanden van de USB naar de cloud voor opslag en toegankelijkheid. Voor entertainment voor de hele familie biedt de urDrive toegang tot de nieuwste gametitels van EA(TM) Games en PopCap Games. Drukke ouders kunnen hun kinderen met een gerust hart laten internetten door de kindvriendelijke Fooz Kids internetapplicatie. Reizigers kunnen hun groeiende foto- en videoalbums onderweg bekijken en delen, terwijl ze tegelijkertijd digitale kopieën van belangrijke documenten, zoals een paspoort, bij zich dragen.

urDrive is beschikbaar als een gratis, vooraf geïnstalleerde applicatie op Kingston's instapmodellen DataTraveler 109, DataTraveler 101 Generation 2 (G2) en DataTraveler 108 USB flash drives, en binnenkort op de DataTraveler Generation 3 (G3). Deze apparaten zijn beschikbaar voor consumenten in capaciteiten van 4GB tot 32GB.