Persbericht

3 november, 2011

Nieuw Hitachi Converged Platform voor SAP HANA verbetert beheer en analyse Big Data ~ Platform biedt gevirtualiseerde, schaalbare storage- en datamanagement-infrastructuur voor alle SAP-data ~

Hitachi Data Systems, leverancier van IT storage-technologieën en datacenter-producten en -diensten, introduceert nieuwe gecertificeerde en geoptimaliseerde infrastructuuroplossingen voor het SAP HANAä-platform. Met de inzet van deze oplossingen zijn organisaties in staat om zakelijke beslissingen sneller te nemen en inzicht in de organisatie te verkrijgen, op basis van intuïtieve beschikbaarheid van data. Met geïntegreerde en gevirtualiseerde storage- en compute blade-oplossingen, biedt HDS een gevirtualiseerde en schaalbare strorage- en datamanagement-infrastructuur voor het complete spectrum aan SAPâ-data op het gebied van productie, testen, ontwikkeling en tevens gearchiveerde data.

'De enorme groei van data vereist de juiste opslag en infrastructuur om verbetering van de performance, beheersbaarheid en data-integriteit te bewerkstelligen', aldus Rob Hilterman, CTO van Hitachi Data Systems Nederland˚. 'Hitachi Converged Platform voor SAP HANA biedt gezamenlijke klanten oplossingen en software voor toegang tot data die ervoor zorgen dat zaken sneller gaan, terwijl real-time analyse gewaarborgd is. Dit leidt uiteindelijk tot business-innovatie waarbij we onze samenwerking met SAP inzetten om organisaties te helpen bij het realiseren van groei in omgevingen die op SAP-oplossingen zijn gebaseerd.'

Hitachi Converged Platform voor SAP HANA combineert Hitachi Adaptable Modular Storage (AMS) 2000 en Hitachi Compute Blade 2000 met SAP in-memory computing-technologie voor een grote variatie aan snelle analytische mogelijkheden. SAP's virtualisatiestrategie verdeelt workloads over drie lagen: klant, applicatie en database. Deze lagen maken groei en flexibiliteit mogelijk. De Hitachi Data Systems storage-infrastructuur breidt dit model verder uit door de toevoeging van een vierde laag, gevirtualiseerde storage. Dit biedt één allesomvattend platform waarmee organisaties profiteren van HDS-oplossingen, waaronder server- en storage-virtualisatie en dynamische beschikbaarheid van data. Tevens vallen hieronder oplossingen voor voorspellende performance, snellere uitrol en schaalbaarheid voor het analyseren van aanzienlijke hoeveelheden bedrijfsinformatie.

'Het platform vertegenwoordigt de volgende stap in ons wereldwijde partnership met Hitachi om de waarde voor onze klanten te vergroten met behulp van geïntegreerde IT-oplossingen die zakelijke processen vereenvoudigen', zegt Steve Lucas, global general manager, SAP Business Analytics & Technology. 'We werken graag samen met Hitachi Data Systems zodat we organisaties goede oplossingen kunnen bieden voor het verbeteren van zakelijke processen, door beter beheer en analyse van hun data, als ook het verlagen van de implementatiekosten.'

Hitachi Converged Platform voor SAP HANA is de nieuwste toevoeging aan het Hitachi Data Systems-portfolio van converged datacenter-oplossingen. Deze combineren en optimaliseren de opslagsystemen en compute blades van Hitachi, alsook de standaard netwerkinfrastructuur-componenten voor verschillende applicaties en cloud-omgevingen. Door een snelle uitrol, automatisering en schaalbaarheid kunnen organisaties cloud inzetten voor het maken van voorspellingen met een snelle terugverdientijd.

Partnership Hitachi en SAP
Hitachi heeft sinds 1994 een strategisch partnership met SAP. Hieronder vallen ook de verkoop, integratie en implementatie van SAP-oplossingen. Samen certificeren zij geïntegreerde oplossingen die gezamenlijke klanten de beschikbaarheid, schaalbaarheid en performance bieden voor hun kritieke bedrijfsinformatie. Hitachi Converged Platform voor SAP HANA is de eerste mijlpaal in het wereldwijde Hitachi en SAP technology partnership.

De voordelen die klanten halen uit de geïntegreerde Hitachi-oplossingen met de SAP-applicaties zijn:
* Voorspelbare, herhaaldelijke, betrouwbare resultaten: Refereerbare architecturen, vooraf samengestelde oplossingen met zakelijke componenten binnen het gehele pakket en doelmatige levering dragen bij aan consistente en voorspelbare resultaten. Dit is van belang voor organisaties die streven naar een goed beheer en de opslag van grote hoeveelheden van snel veranderende data.
* Goede performance: Een hoge intensiteit en computing-dichtheid en doorvoer van gedetailleerde technologie voor het verbeteren van het uiteindelijke resultaat. Klanten profiteren van flexibel serverbeheer en schaalbare architecturen.
* Snellere terugverdientijd: Een snellere en simpelere uitrol is mogelijk vanuit één platform voor het ordenen en leveren van diensten voor planning en implementatie. Pre-configuraties en SAP-validatie van belangrijke componenten verminderen de lokale uitroltijd aanzienlijk. Intelligente automatisering van complexe taken die uitgevoerd moeten worden, maken een snelle beschikbaarheid van data mogelijk met de zekerheid dat de onderliggende infrastructuurcomponenten op de juiste locatie aanwezig zijn.