Gemeente Hoogeveen

1 november 2011

Hieronder staan de openbare besluiten van B&WOrgaan: College van B&W
Locatie:
B&W-Kamer
Datum:
dinsdag 01 november 2011

* Agenda

* Wethouder Bargeman


*

College past besluit over subsidie gedeeltelijk aan

Samenvatting

Het college heeft besloten het advies van de bezwaarschriftencommissie over de subsisieverlening aan de Lokale Omroep Hoogeveen (LOH) over te nemen en het besluit voor een deel te herroepen. De LOH heeft bezwaar gemaakt tegen de verleende subsidie voor 2011. Het bezwaar richt zich met name op het aantal wooneenheden waarop de subsidie is gebaseerd. De gemeente heeft toegezegd om dat te herstellen en de subsidie te baseren op 24.665 eenheden in plaats van 23.277. Het besluit om een lager bedrag per wooneenheid toe te kennen heeft het college, volgens de commissie, op juiste gronden genomen. Het bezwaar over de indexering van de subsidie wordt door de LOH tijdens de hoorzitting ingetrokken.

Stukken

* BenW voorstel Bezwaarschrift Lokale Omroep Hoogeveen LOH
* Advies Bezwaarschriftencommsisie op bezwaarschrift namens Lokale Omroep Hoogeveen inzake toekenning subsidie
* Uitgaande brief aan Lokale Omroep Hoogeveen over bezwaarschrift subsidiebeschikking
* Burgemeester


*

Loods mag tijdelijk blijven staan

Samenvatting

Het college van B&W staat toe dat een loods aan de Stuifzandseweg nog tot mei 2012 mag blijven staan. Voor die tijd moet de eigenaar definitief beslissen of hij de schuur wil afbreken of eventueel een vergunning aanvraagt op basis van het voorontwerpbestemmingsplan 'De Wieken'. Het bestemmingsplan moet nog wel door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Stukken

* BenW voorstel Gedoogbeschikking tijdelijke romneyloods bij de fa. Van Kaam, Stuifzandseweg 40b
* Wethouder Hiemstra


*

Bestemmingsplan voor vaststelling naar de raad

Samenvatting

Het college stelt de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan voor het deelplan Oosterveld-N48 vast te stellen. Op het ontwerpbestemmingsplan, dat zes weken ter inzage heeft gelegen, zijn drie reacties binnengekomen die niet tot aanpassing van het plan hebben geleid. Op de N48 gebeuren relatief veel ongelukken op de gelijkvloerse kruisingen. Daarom heeft Rijkswaterstaat besloten om de N48 aan te passen en tunnels te realiseren. Voor de aanleg van een landbouwtunnel bij het Oosterveld moet dit nieuwe bestemmingsplan worden vastgesteld.