Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Met nieuwe Aanbestedingswet verandert er

niets voor gebruikers Aanbestedingskalender.nl

Ede, 3 november 2011

Na de inwerkingtreding van de nieuwe Aanbestedingswet, nu voorzien in de loop van 2012, verandert er voor de gebruikers van Aanbestedingskalender.nl niets. Aanbestedende diensten kunnen volledig gebruik blijven maken van hun vertrouwde website Aanbestedingskalender.nl, ze hoeven niets te veranderen en voldoen ook straks gewoon aan de wettelijke aankondigingverplichting.

De door CROW beheerde website Aanbestedingskalender.nl is al jaren dé centrale plek voor aankondigingen van aanbestedingen in Nederland en zal dat ook in de toekomst blijven, na de inwerkingtreding van de nieuwe Aanbestedingswet. Alle Europese aankondigingen op Aanbestedingskalender.nl worden nu al automatisch en kosteloos doorgestuurd naar Tenders Electronic Daily (TED).

De nieuwe Aanbestedingswet zal naar verwachting gaan voorschrijven dat alle aankondigingen van openbare aanbestedingen in Nederland op termijn ook op de overheidswebsite TenderNed.nl moeten verschijnen. Aanbestedingskalender.nl verzorgt dit automatisch en kosteloos na inwerkingtreding van de nieuwe Aanbestedingswet. En daarmee voldoen de aanbestedende diensten straks net als nu aan al hun wettelijke verplichtingen, sluit Aanbestedingskalender.nl volledig aan op de nationale en Europese aanbestedingsregels en is sprake van juridische en procedurele zekerheid.

Aanbestedingskalender.nl is sinds jaar en dag op basis van vrijwillig gebruik, de centrale website voor aankondigingen van (overheids)opdrachten. Opdrachtgevers en opdrachtnemers van de meest uiteenlopende soorten werken, leveringen en diensten kunnen er elkaar moeiteloos vinden. Bijna 4.000 aanbestedende diensten (het Rijk, regionale en lokale overheden en vele andere publieke opdrachtgevers) plaatsen dagelijks hun aankondigingen op Aanbestedingskalender.nl.

Aanbestedingskalender.nl biedt een volledig overzicht van de aankondigingen in Nederland. Deze aankondigingen kunnen door inschrijvers volledig worden geraadpleegd. Door een interesseprofiel (MijnAanstedingskalender) in te vullen, verschijnt er dagelijks een gratis elektronische attendering met een selectie van relevante aanbestedingen. MijnAanbestedingskalender heeft al meer dan 100.000 geregistreerde gebruikers. CROW is het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Een not-for-profitorganisatie waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken aan het ontwikkelen, verspreiden en beheren van praktisch toepasbare kennis voor beleidsvoorbereiding, planning, ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud.




Ingezonden persbericht