Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Gendringen - Trio aangehouden voor inbraak in kledingzaak |
De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 3 november drie jongeren van uit Doetinchem en Ulft aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een kledingwinkel aan de Industrieweg in Gendringen in diezelfde nacht.

De politie kreeg rond middernacht een melding van een verdachte situatie aan de Industrieweg waarbij een rode personenauto gezien was. Toen de politie ter plaatse ging, zag zij een rode auto met drie personen met hoge snelheid wegrijden. Na een achtervolging lukte het de agenten om de auto in Ulft staande te houden. Bij controle bleek de 18-jarige bestuurder geen geldig rijbewijs te bezitten. De 17-jarige bijrijder was een zogeheten 'bekende van de politie' en gaf aan dat hij de auto zonder toestemming van zijn ouders had meegenomen. De andere inzittende, een 16-jarige jongen, kon zich niet legitimeren. Hierop zijn alle de jongens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij nader onderzoek in de auto trof de politie in de kofferbak een grote hoeveelheid gestolen kleding aan. Hierop stelde de politie een onderzoek in op de Industrieweg in Gendringen en daar bleek te zijn ingebroken bij een kledingzaak. Er was een ruit geforceerd om binnen te komen. Het trio is ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.

2011154715

|     |Rekken - Auto met poederblusser bespoten                  |
De politie onderzoekt een incident aan de Zuid Rekkenseweg in Rekken waarbij in de nacht van woensdag op donderdag 3 november een auto is ondergespoten met een poederblusser. De politie is op zoek naar getuigen.

De eigenaresse trof de auto de volgende morgen compleet onder de witte poeder afkomstig uit een brandblusser aan. De brandblusser is in een nabijgelegen weiland aangetroffen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen of iemand die een brandblusser mist. Men kan hiervoor contact opnemen via 0900-8844.

2011154870

|     |Ulft / Zelhem - Woninginbraken                            |
Op maandagavond 1 november is er ingebroken bij twee woningen aan de Kolibriestraat in Ulft. De buit bestaat onder meer uit gereedschap en een televisie. Bij een woninginbraak op woensdag 2 november aan de Jan Steenstraat in Zelhem werd onder meer een laptop gestolen.

Bij alle inbraken werd een deur geforceerd om binnen te kunnen komen. De politie heeft de inbraken in onderzoek. Hierbij wordt een sporenonderzoek en een buurtonderzoek ingesteld.

2011154395 en 2011154704

|     |Zieuwent - Diefstal fiets en tuingereedschap uit schuur   |
Uit een openstaande schuur aan de Harreveldseweg in Zieuwent zijn woensdagochtend 2 november een fiets en elektrisch tuingereedschap gestolen.

De diefstal werd aan het einde van de middag bij de politie gemeld. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

2011154681

|     |Winterswijk -  Schoonmaakhulp verdacht van diefstal       |
De politie heeft maandag 31 oktober een 25-jarige Winterswijkse aangehouden. Zij wordt ervan verdacht op diverse schoonmaakadressen geld van de bewoners te hebben gestolen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Naar aanleiding van een melding over vermoedelijke gelddiefstallen door de vrouw heeft de politie een onderzoek ingesteld. Maandag werd de vrouw aangehouden en bekende de diefstallen. Het onderzoek is nog niet afgerond, een deel van het geld is teruggevonden.

2011143236
|     |Winterswijk - Verdachte afsteken vuurwerk aangehouden     |
De politie heeft op donderdag 3 november in Winterswijk een 29-jarige man uit die plaats aangehouden, die verdacht wordt van het afsteken en het voorhanden hebben van illegaal vuurwerk. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft de afgelopen dagen al meerdere klachten gekregen over het afsteken van zwaar vuurwerk, ook uit de buurt van de Thorbeckestraat. De identiteit van de vermoedelijke verdachte werd bekend en donderdag werd er bij hem thuis een onderzoek ingesteld. Naast siervuurwerk werd ook illegaal vuurwerk aangetroffen. Het gaat om zo'n 100 vlinders en strijkers. Het vuurwerk is in beslag genomen en tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie adviseert om overlast van illegaal vuurwerk te melden. Soms heeft een onderzoek niet direct resultaat, maar de informatie over locaties en tijdstippen kan wel waardevol zijn voor het onderzoek.

2011154733 EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --