Ingezonden persbericht


Amsterdam, 3 november 2011

Delta Lloyd verlengt steun aan schoolkinderen in Amsterdam Zuidoost

Delta Lloyd Groep Foundation en IMC Weekendschool tekenen nieuwe partnerovereenkomst voor de duur van drie jaar

"Delta Lloyd is zeer verheugd met de hernieuwde verbintenis met IMC Weekendschool", zegt Marie-Louise Voors van Delta Lloyd Groep Foundation. "Door samen te werken met IMC Weekendschool kunnen we gemotiveerde kinderen die weinig maatschappelijk perspectief hebben, de kans bieden zich verder te ontwikkelen. Ze maken kennis met tal van interessante vakgebieden uit de wereld van kunst, wetenschap en maatschappij en we laten ze ontdekken wat zij met hun talenten kunnen doen".

Op IMC Weekendschool in Amsterdam Zuidoost volgen kinderen in de leeftijd van tien tot veertien jaar een uitgebreid lesprogramma van 2,5 jaar. IMC Weekendschool heeft als doel bij deze kinderen hun toekomstperspectieven te verbreden, hun zelfvertrouwen te vergroten en meer aansluiting te laten vinden bij de samenleving. Delta Lloyd Groep Foundation ondersteunt IMC Weekendschool in Amsterdam Zuidoost niet alleen met financiële middelen, maar ook door de inzet van zogeheten Freds. Dat zijn medewerkers van Delta Lloyd Groep die zich als vrijwilliger inzetten voor financiële zelfredzaamheid in Nederland.

Voor veel leerlingen van IMC Weekendschool en de medewerkers van Delta Lloyd is het jaarlijkse hoogtepunt de sportdag. Dan gaat Delta Lloyd met alle 150 leerlingen van de hele school zeilen op de Aalsmeerderplas. Dit jaar vond de Zeildag plaats op 15 mei 2011. Klik hier voor een video impressie van de Zeildag.

Over Delta Lloyd Groep Foundation
Met de oprichting van Delta Lloyd Groep Foundation per 1 januari 2008, maakt Delta Lloyd Groep zich sterk voor het stimuleren van maatschappelijke oplossingen op het gebied van financiële zelfredzaamheid in Nederland. Delta Lloyd Groep Foundation ondersteunt initiatieven die hieraan bijdragen.

www.deltalloydgroepfoundation.nl