Ingezonden persbericht


Persbericht, 3 november 2011

Muziek.NL Magazine: nieuw muziekblad met Engelse feel 'Het moet absoluut rock-'n-roll uitademen'

'Met het nieuwe Muziek.NL Magazine willen we de liefhebbers van popmuziek het blad geven dat ze al jaren verdienen.' Dit zegt hoofdredacteur Jean-Paul Heck over het blad dat op 25 november in Nederland en Vlaanderen zal verschijnen.

De 132 pagina's tellende eerste uitgave schurkt tegen Engelse kwaliteitsbladen zoals Mojo en Uncut aan. Heck maakt daar ook geen geheim van: 'Mijn redactieleden en ikzelf zijn grote liefhebbers van deze titels omdat ze dieper ingaan op bepaalde releases en bewegingen binnen de muziekwereld signaleren. Daarnaast wil ik met het magazine terugkijken in de rijke muziekgeschiedenis. Voor meerdere generaties valt er immers nog zoveel te ontdekken. Kijk alleen maar naar de re-releases die regelmatig uitkomen. Dit soort uitgaven willen wij ruimschoots de aandacht geven en ik denk dat Muziek.NL Magazine daarin een belangrijke rol kan spelen.'

Heck stelde een redactie samen met louter journalistieke cracks. 'Ik ben erg blij met de komst van Leo Blokhuis die zijn eigen rubriek heeft. Daarnaast maken NRC-journalist Jan Vollaard, Menno Pot van de Volkskrant, John den Braber (Revu) en Bart Nijman (GeenStijl) deel uit van de redactie. Tevens zullen we elk nummer gastcolumnisten en schrijvers aan ons verbinden.' Heck licht een tipje van de sluier als het gaat om de inhoud van het eerste nummer. 'We hebben een exclusief interview met de Rolling Stones en we reisden af naar Amerika om de jubileumtour van Pearl Jam bij te wonen. Daarnaast staat er een singer-songwriters-special in en gaan we in een discussieverhaal dieper in op de huidige situatie van de cd-speciaa lzaken. Tevens geven we ook veel ruimte aan nieuwe hardware op het gebied van Hi-Fi. Maar het is niet allemaal even ernstig. Muziek.NL Magazine moet rock-'n-roll uitademen."

Muziek.NL Magazine is gelinkt aan de website www.muziek.nl. 'Hierdoor creëren we een perfect platform voor muziekliefhebbers', aldus Heck. Het blad wordt uitgebracht door uitgeverij BCM uit Eindhoven. Deze is ook verantwoordelijk voor de muziektitels Jazzism en Luister. Muziek.NL Magazine ligt vanaf 25 november overal in de winkel.