Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 2 november 2011

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt bekend dat de volgende omgevingsvergunningen, evenementenvergunningen, verkeersbesluiten, een verordening leerlingenvervoer, standplaatsvergunningen, een vuurwerkverkooopvergunning, een exploitatievergunning, een ontheffing geluidhinder, een gehandicaptenparkeerplaats en een beschikking uitschrijving uit de gemeentelijke basisadministratie verleend, dan wel in procedure zijn:

OMGEVINGSVERGUNNING aangevraagd

Datum ontvangst: 23 oktober 2011

Uiverstraat 57
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

P C Hooftstraat 13
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Meeuwensingel 56
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Datum ontvangst: 24 oktober 2011

Rivium Boulevard 301
Voor de activiteiten: bouwen en reclame

- verplaatsen en vervangen reclamezuil.

Zevensprong 2a
Voor de activiteit: reclame

- plaatsen van reclame.

Pastel 50 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één den wegens overlast. Geen herplant.

Sofie Blank erf (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één berk wegens overlast. Geen herplant.

Datum ontvangst: 25 oktober 2011

Franckstraat 36
Voor de activiteiten: bouwen en afwijken bestemmingsplan
- uitbreiden woning.

OMGEVINGSVERGUNNING verleend

Verzenddatum 25 oktober 2011

Borndiep 2
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen hekwerk ten behoeve van een fietsenstalling.

Marienwaard 34
Voor de activiteit: bouwen

- plaatsen dakkapel voorzijde.

Wingerd aan de oostkant van de singel (gemeente)
Voor de activiteit: broeken

- 33 elzen en 20 esdoorns als onderhoudsmaatregel aan het bosplantsoen. Geen herplant. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen 15 december 2011 en 1 februari 2012 wanneer de sapstroom niet actief is.

Berliozstraat 12
Voor de activiteit: verbreden inrit

- het verbreden van een bestaande inrit van drie meter naar vijf meter. De werkzaamheden worden meegenomen in het ophogingsproject.

Verzenddatum 26 oktober 2011

Lisbaan 17
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen van wanden en vloeren.

Wijk Schollevaar diverse adressen dansen- en operabuurt Voor de activiteit: bouwen

- vervangen kozijnen voorgevel.

Uiverstraat 57
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

P C Hooftstraat 13
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Meeuwensingel 56
Voor de activiteit: slopen

- verwijderen asbesthoudende materialen.

Admiraal Helfrichweg 2M
Voor de activiteit: aanleggen inrit

- het aanleggen van een inrit naar perceel Admiraal Helfrichweg 2M.

Verzenddatum 27 oktober 2011

Bermweg 141
Voor de activiteiten: bouwen en reclame

- sportveldvoorzieningen en reclame plaatsen.

Coen Botrede 30
Voor de activiteiten: bouwen en afwijken bestemmingsplan
- vergroten van een dakopbouw.

Vreugdedans huisnummer 109 (particulier)
Voor de activiteit: kappen

- één Himalayaceder wegens overlast en allergie. Geen herplant.

Verzenddatum 28 oktober 2011

Wijk Rivium (Rivium Quadrant) reclamemast nabij Brienenoordbrug Voor de activiteiten: bouwen en reclame

- verbouwing reclamemast (LED schermen).

Niet eens met het besluit?

Bent u het niet eens met het besluit dan kunt u hiertegen bezwaar maken. U moet dan binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat lopen met ingang van de dag na de verzenddatum van het besluit.

In het bezwaarschrift moet u in ieder geval vermelden: uw naam en adres, de datum van uw bezwaarschrift, tegen welk besluit u bezwaar maakt (u kunt het beste een kopie meesturen) en de redenen waarom u het niet eens bent met het besluit. Vergeet niet uw bezwaarschrift te ondertekenen. U kunt u bezwaarschrift ook indienen via internet. Ga hiervoor naar de pagina Bezwaarschrift indienen in het E-loket.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Heeft u een spoedeisende reden, dan kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam om een voorlopige voorziening verzoeken. Het verzoek stuurt u aan: De voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam, Sector Bestuursrecht, Postbus 50950, 3007BL Rotterdam. Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Voor informatie over de administratieve afhandelingen van de omgevingsvergunning activiteit kappen kunt u terecht bij mevrouw H. Oranje, telefoon (010) 2848637 en de heer R. Verboom, telefoon (010) 2848746. De besluiten omgevingsvergunning activiteit kappen liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Rivierweg 111. Voor het inzien van overige besluiten omgevingsvergunning neemt u contact op met mevrouw W. Sonneveldt, telefoon (010) 2848651.

VERKEERSBESLUIT PARKEERVERBOD RAADHUISSTRAAT

De gemeente heeft op 28 oktober 2011 besloten om het parkeren te verbieden door middel van het aanbrengen van gele strepen volgens het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer op de Raadhuisstraat ter hoogte van de aansluiting met de Emmastraat. Het parkeren langs het trottoir aan weerszijden van de Raadhuisstraat direct naast de Emmastraat wordt verboden omdat geparkeerde auto's de doorgang vanuit de Emmastraat naar de Raadhuisstraat te sterk beperken. Daarnaast zorgt het gebrek aan zicht vanuit de Emmastraat op aankomend verkeer op de Raadhuisstraat door de geparkeerde auto's voor een onveilige situatie. De tekening met daarop de precieze locatie van het verbod en het verkeersbesluit ligt ter inzage bij het Informatiecentrum in het gemeentehuis.

N.B. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht heeft elke belanghebbende de bevoegdheid om tegen deze verkeersbesluiten bij het college van burgemeester en wethouders (Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel) een bezwaarschrift in te dienen. Het gemotiveerde bezwaarschrift moet worden ingediend binnen een termijn van zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het verkeersbesluit is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient ten minste te bevatten: a. de naam en het adres van de indiener, b. de dagtekening, c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en d. de grond van het bezwaar.

VERORDENING LEERLINGENVERVOER

De raad heeft in zijn vergadering van 11 mei 2011 de Verordening leerlingenvervoer gemeente Capelle aan den IJssel 2012 vastgesteld. Deze verordening vervangt de Verordening leerlingenvervoer gemeente Capelle aan den IJssel 2004. De aanpassing van de Verordening was noodzakelijk omdat binnen het onderwijs een aantal zaken anders is georganiseerd zoals het opheffen van het Voortgezet Speciaal Onderwijs en de formuleringen rond het Openbaar Vervoer na invoering van de OV-chipkaart. Verder zijn er aanpassingen doorgevoerd van met name van juridisch technische aard.

Nieuw is dat in de Verordening een sanctieartikel is opgenomen om de veiligheid van de chauffeurs, de inzittenden en de overige weggebruikers te kunnen garanderen. Op basis van beleidsregels kan structureel wangedrag in het vervoer worden gesanctioneerd. Daarnaast biedt de Verordening de mogelijkheid om extern de vervoersvorm te indiceren waarbij het mogelijk is om een tijdelijke beschikking af te geven, bijvoorbeeld voor een schoolperiode, of een tijdelijke beschikking met de mogelijkheid tot herindicatie voorafgaand aan een verlening van de beschikking.

De verordening leerlingenvervoer 2012 treedt in werking op 1 januari 2012 en ligt vanaf 3 november 2011 voor een ieder ter inzage bij het Informatiecentrum op het gemeentehuis en is tegen betaling van de kosten in afschrift verkrijgbaar. De verordening is vanaf 3 november 2011 ook te raadplegen bij Regelgeving op deze website en www.overheid.nl.

EVENEMENTENVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Voetbal- en volleybalclinics, sportveld/asfaltveld Louvre op de zaterdagen 4 februari, 3 maart, 7 april, 12 mei en 2 juni 2012 van 14.30 uur tot 21.30 uur.

STANDPLAATSVERGUNNING VERLEEND VOOR


* Het verkopen Vietnamese loempia's, Surinaamse broodjes, snacks en frisdrank op woensdagen, donderdagen en koopzondagen tijdens winkeluren, parkeerterrein Praxis, Hoofdweg 46b voor het jaar 2012;
* Classic express (rijdende geluidsarme concertzaal), op vrachtwagenparkeerplaats Couwenhoekseweg, ten behoeve van concerten op maandag 12 en dinsdag 13 december 2011 en donderdag 15 december en vrijdag 16 december 2011 voor leerlingen Pieter Bas en De Octopus.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van de beschikking, kunt u bij het college van burgemeester en wethouders bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

MELDING KLEIN EVENEMENT, VENTEN, VOORWERPEN OP DE WEG

Voor het organiseren van activiteiten die worden aangemerkt als 'Klein Evenement' is geen vergunning vereist. Kleinschalige evenementen (een straatfeest, buurtbarbecue) zijn activiteiten die de sociale samenhang in een straat, wijk of buurt bevorderen en niet langer duren dan één dag of van commerciële aard zijn. Ook voor het venten met bepaalde verbruiksartikelen (consumptie-ijs, groenten, fruit, aardappelen en snacks) vanuit een verkoopwagen is geen vergunning meer vereist. Dit geldt ook voor het tijdelijk plaatsen van bepaalde voorwerpen op de weg (containers, bouwsteigers, bouwkeet). De voorwaarden voor het doen van een melding kunt u vinden in het E-Loket bij Melding klein evenement.

Indien aan alle voorwaarden wordt voldaan, kan volstaan worden met het doen van een melding. Een melding wordt bevestigd door de gemeente en dient in het bezit te zijn van de melder en moet op verzoek getoond kunnen worden. Indien niet (meer) wordt voldaan aan de voorwaarden dan leidt dit tot een overtreding van de APV. Dit kan tot gevolg hebben dat de activiteit moet worden beëindigd. Het maken van bezwaar tegen een door de gemeente bevestigde melding is niet mogelijk.

De volgende melding(en) zijn door de gemeente geaccepteerd:


* Bewonersinformatiebijeenkomst in verband met groot onderhoud Norma/Parsifal, voor Norma 64 op woensdag 30 november 2011 van 16.00 uur tot 20.00 uur;
* Kerstborrel Wijk Schenkel, vrijdag 16 december 2011 van 17.00 uur tot 21.00 uur, Lupinestraat voor Lupinehof.

VUURWERKVERKOOPVERGUNNING verleend aan


* Gebr. Bonte vakspeciaalzaken, voor het verkopen van vuurwerk vanuit het pand Slotplein 96 op donderdag 29 december, vrijdag 30 december en zaterdag 31 december 2011.

EXPLOITATIEVERGUNNING verleend aan

De burgemeester heeft besloten een exploitatievergunning te verlenen aan:

Verzenddatum besluit: 25 oktober 2011


* Restaurant China, Slotplein 11;

* Restaurant De Roode Leeuw, 's-Gravenweg 379;
* Hotel NH Capelle, Barbizonlaan 2;

* Eetcafé Het Verhaal, Stadsplein 4.

Binnen een termijn van zes weken na verzending van het besluit (verzenddatum), kunt u bij de burgemeester bezwaar maken tegen deze verleende besluiten. Daarna kan binnen een termijn van zes weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Rotterdam. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd. In gevolge artikel 8.81 van de Algemene wet bestuursrecht is het voor belanghebbenden eveneens mogelijk, indien onverwijlde spoed dit vereist, bij de Voorzieningenrechter bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 MB een voorlopige voorziening te vragen. Hiervoor is griffierecht verschuldigd.

ONTHEFFING GELUIDHINDER

De hieronder genoemde aanvraag voor ontheffing geluidhinder is ter informatie. Aan Bouwbedrijf Aan de Stegge is ontheffing geluidhinder verleend om buiten de normale werktijd de volgende werkzaamheden te verrichten:
* monolith afvlinderen van de betonvloeren op het parkeerdek van het IJsselland ziekenhuis te Capelle aan den IJssel op donderdag 10 november 2011 en dinsdag 15 november 2011. De werkzaamheden vinden plaats in de avonduren met kans op uitloop naar de nacht.

GEHANDICAPTENPARKEERPLAATS

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak, het parkeervak te reserveren als een gehandicaptenparkeerplaats bestemd voor het onderstaande motorvoertuig.

Verzenddatum 25-10-2011 (datum besluit 17-10-2011)


* kentekennummer 80-KPD-2 Alkenoord 276.

Bovengenoemd besluit en de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf vandaag ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechten, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

BESCHIKKING UITSCHRIJVING UIT DE GEMEENTELIJKE BASISADMINISTRATIE

Uit onderzoek van de afdeling Publiekszaken is gebleken dat onderstaande personen niet hebben voldaan aan hun verplichting zoals gesteld in de artikelen 65 en 66 van de Wet gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens. In deze artikelen staat dat de burger verplicht is om binnen vijf dagen na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland hiervan schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Artikel 3:41 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht geeft de gemeente de mogelijkheid om de beschikking 'Vertrokken Onbekend Waarheen' te publiceren als de bekendmaking niet kan geschieden door toezending.

De volgende personen zijn per 25 oktober 2011 uitgeschreven uit de gemeentelijke basisadministratie:

Naam en voorletters - Geboortedatum - Adres


* Sewbaran, R.D. - 20-08-1969 - De Graafschap 5
* Antonio Muzo, S. - 04-07-1988 - Evoluon 47

* Aschman. R. - 30-06-1966 - Louis Couperusplaats 107
* Haesenbos, C.M. - 01-12-1986 - Librije 175

* Zainal, A. - 05-05-1984 - Penseel 5

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet binnen de termijn van zes weken gemotiveerd worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. De termijn gaat één dag na deze publicatie in.