Universiteit van Tilburg

Persbericht 3 november 2011
Luc Strikwerda benoemd tot hoogleraar Internationaal Privaatrecht

Tilburg University heeft Luc Strikwerda met ingang van 1 november 2011 benoemd tot hoogleraar Internationaal Privaatrecht bij het Department Private Law van Tilburg Law School.

Het onderzoek van Strikwerda richt zich op de ontwikkelingen in het Internationaal Privaatrecht, op welk gebied hij geldt als een autoriteit. Hij zal het college voor het vak Internationaal Privaatrecht verzorgen. Tilburg Law School is verheugd deze eminente rechtsgeleerde aan zich te verbinden.

Prof. mr. L. (Luc) Strikwerda (1946, Amsterdam) studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam en is daar gepromoveerd op een dissertatie met als onderwerp 'Semipubliek recht in het conflictenrecht' (1978). Hij is van 1985-2000 hoogleraar aan de Universiteit Groningen geweest, sedert 1988 in deeltijd. Vanaf 1988 is hij Advocaat-Generaal geweest bij de Hoge Raad der Nederlanden. Daar is hij onlangs met pensioen gegaan. Tot zijn vele publicaties behoort het standaardwerk Inleiding tot het Nederlandse Internationaal Privaatrecht (9e dr., 2008). Hij is ondervoorzitter van de Staatscommissie voor het Internationaal Privaatrecht, en bekleedt diverse redacteurschappen.