Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Putten - Man betrapt op inbraak in auto                   |
De politie heeft woensdag 2 november een 50-jarige man uit Arnhem aangehouden na een inbraak in een auto op een parkeerplaats aan de Garderenseweg in Putten. De uit de auto gestolen tas is teruggevonden.

Een politieman die op weg was naar zijn werk signaleerde de man onder verdachte omstandigheden op de parkeerplaats. Het was de agent bekend dat de man zich vaker heeft schuldig gemaakt aan diefstal uit auto's.

Achtervolging
De politieman besloot de man te achtervolgen, en riep de hulp van collega's in om hem te controleren. Toen de Arnhemmer door kreeg dat hij achtervolgd werd door de politie verhoogde hij zijn snelheid, en gooide hij een tas uit zijn autoraam. De tas werd opgepikt door de politie, en de Arnhemmer werd even later staande gehouden doordat een politieauto hem de weg versperde. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Ook op de parkeerplaats werd een nader onderzoek ingesteld, waarbij de politie een opengebroken auto aantrof. Toen de eigenaar zich bij de auto meldde heeft de politie zijn aangifte opgenomen en bleek dat de gevonden tas uit deze auto was gestolen. Tegen de Arnhemmer wordt proces-verbaal opgemaakt.

2011154664

|     |Elburg - Auto uitgebrand                                  |
Woensdagavond 2 november is een auto uitgebrand aan de Terbekeweg in Elburg. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

De brand werd rond 22:50 gemeld en is door de brandweer geblust. De auto was aan de voorzijde afgebrand. De politie houdt er rekening mee dat de brand kan zijn aangestoken en stelt een nader onderzoek in. Als iemand iets heeft gezien wat met de brand te maken kan hebben kan men de politie bellen via 0900-8844.

2011154736

|     |Harderwijk - Winkeldief aangehouden door politie          |
In de nacht van woensdag op donderdag 3 november heeft de politie een 20-jarige man uit Hierden aangehouden op verdenking van diefstal van een mandje levensmiddelen uit een supermarkt op 29 oktober in Harderwijk.

De man wordt ervan verdacht op 29 oktober met een mandje levensmiddelen een supermarkt aan de P.C. Hooftplein in Harderwijk te zijn uitgelopen, zonder deze te betalen. De man was vastgelegd op camerabeelden. In de nacht van woensdag op donderdag werd de man dankzij deze camerabeelden, en zijn kleding, herkend door de politie, toen hij door Harderwijk fietste. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

2011152399

|     |Harderwijk - Snelheidscontrole na klachten uit wijk       |
Naar aanleiding van klachten uit de wijk heeft de wijkagent woensdagmiddag 2 november een snelheidscontrole gehouden op de Parallelweg en Krommekamp in Harderwijk.

Vanuit de wijk Frankrijk krijgt de wijkagent regelmatig klachten over te hard rijden. Reden voor de politie om ook regelmatig controles te houden. Tijdens deze controle, tussen 16.30 en 17.30 uur, reed van de 65 passanten slechts één bestuurder noemenswaardig harder dan toegestaan (50 km p/u op de Parallelweg en 30 km p/u op de Krommekamp). Deze bestuurder reed 72 op de Parallelweg en kreeg een bekeuring van 123 euro.

2011154812

EINDE BERICHTEN
-----------------------
(

(

---- --