Ingezonden persbericht


HP Introduceert de zakelijke Slate Tablet PC

HP heeft vandaag de HP Slate 2 Tablet PC aangekondigd. Deze tablet pc met multitouch en multitasking features en geïntegreerde beveiliging biedt flexibiliteit aan mobiele zakelijke gebruikers.

De HP Slate 2 Tablet PC is direct in te zetten bij bedrijven en branches als onderwijs, zorg, overheid en detailhandel, waar werknemers regelmatig buiten de organisatiemuren werken. Met een volledige Microsoft Windows(TM)(1) omgeving kunnen PC-professionals op de 0,68 kg(2) wegende HP Slate 2 Tablet waar dan ook content creëren, lezen en aanpassen.

'De tablet PC-productgroep ligt HP nauw aan het hart en we blijven luisteren naar klanten om de producten nog beter aan hun zakelijke behoeften te laten voldoen,' zegt Charl Snyman, Vice President, HP Personal Systems Group, Europe, Middle East and Africa (EMEA). 'De HP Slate bevat de juiste combinatie van uitgebreide mogelijkheden, beveiliging, connectiviteit en ondersteuning van op-maat-gemaakte toepassingen, die de zeer mobiele en flexibile professionele omgeving van tegenwoordig nodig heeft.'

De HP Slate 2 Tablet PC heeft een 8.9 inch (22.6 cm diagonaal) capacitatief multitouch beeldscherm dat zowel door aanraking als met een pen bediend kan worden inclusief een Swype-toetsenbord. De Swype-toepassing verbetert de touch-beleving omdat gegevens op een comfortabele en efficiënte manier kunnen worden ingevoerd met één vloeiende beweging over de toetsen op het scherm.

De HP Slate 2 Tablet PC is uitgerust met een Intel(TM) Atom Z670 processor met mSATA SSM technologie waardoor sneller kan worden opgestart en de batterij tot zes uur(3) meegaat. Overige hardware en software die bijdragen aan de HP Slate 2 Tablet PC's veiligheid en beleving zijn:


- Een TPM Embedded Security Chip beschermt data -- van e-mail tot informatie op de harde schijf.


- Embedded Security for HP ProtectTools biedt de gebruiker controle op en beheer van de TPM chip om veilige authenticatie te verbeteren, verbeterde beveiliging van de gegevens die op de drive staan, veilige e-mail en ondersteunde applicaties voor digitale certificaten.


- De op BIOS-niveau ondersteunde Computrace Pro(5) beschermt tegen diefstal van gegevens doordat gebruikers op afstand data kunnen verwijderen op bestands-, adresboek- of besturingssysteemniveau en zo vertrouwelijke informatie beter kunnen beveiligen.


- Door een single user interface biedt HP Connection Manager gemakkelijke controle over draadloze verbindingen, inclusief Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth(TM) en optioneel geïntegreerde 3G Mobile Broadband(6) voor betrouwbare internet- en intranettoegang vanaf meerdere plaatsen overal ter wereld.

Voor mensen die op afstand werken, biedt de VGA-webcam aan de voorkant van het scherm de mogelijkheid tot videovergaderen en met de 3 megapixel camera aan de achterkant kunnen foto's en video's gemaakt worden. SRS Premium Sound biedt geoptimaliseerde audio-instellingen voor spraak- en multimediatoepassingen en de SD-kaartsleuf zorgt voor grotere opslag- en deelmogelijkheden. De HP Slate Dock biedt apparaatconnectie via twee USB 2.0 poorten en een HDMI-poort.

Tevens beschikbaar is de optionele HP Slate Bluetooth toetsenbord en Folio accessoire; een nieuwe stijlvolle zakelijke draagmap met ruimte voor de HP Slate, een oplaadbaar Bluetooth toetsenbord, de HP Slate Digital Pen en credit cards, ID- of visitekaartjes. Prijs en beschikbaarheid(10)

- De HP Slate 2 Tablet PC is verkrijgbaar vanaf ¤599,-- excl. BTW en is beschikbaar vanaf begin deccember in Europa, Midden-Oosten en Afrika. Meer informatie over de producten, inclusief product specificaties en beelden, is beschikbaar via www.hp.nl/slate2.
- Einde Persbericht --

Over HP
HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printing, personal computing, software, services en IT-infrastructuur, daar waar cloud en connectiviteit samengaan om een veilige en omgevingsrelevante 'ervaring' tot stand te brengen in een wereld waarin men altijd met elkaar in verbinding staat. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.com.

(1) Alleen geschikt voor 32 bit software en toepassingen. (2) Gewicht is afhankelijk van de configuratie.
(3) Levensduur van de batterij is afhankelijk van het model, de configuratie, geladen applicaties, kenmerken, gebruik, draadloze functionaliteit en instellingen voor energiebeheer. De maximale functionaliteit en instellingen voor energiebeheer. De maximale capaciteit van de accu neemt af met de tijd en gebruik. Aanvullende details zijn beschikbaar via MobileMark07 battery benchmark: www.bapco.com/products/mobilemark2007. (4) Vergeleken met de HP Slate 500 Tablet PC.
(5) De Computrace Agent wordt uitgeschakeld verzonden en moet geactiveerd worden door de klant bij aankoop van een abonnement. Abonnementen kunnen worden gekocht voor een duur variërend van één tot vijf jaar. Service is beperkt, neem contact op met Absolute Software voor beschikbaarheid van de dienst buiten Noord-Amerika. De Absolute Recovery Guarantee is een beperkte garantie. Bepaalde voorwaarden zijn van toepassing. Data Delete is een optionele service van Absolute Software. Indien gebruikt is de Recovery Guarantee nietig. Om de Data-Delete-service te gebruiken moeten klanten eerst een Pre-Authorisatie overeenkomst ondertekenen en vervolgens één of meer van de RSA SecurID-tokens van Absolute Software aanschaffen. Aanvullende informatie is beschikbaar op www.absolute.com. (6) WWAN gebruik vereist een apart aan te schaffen draadloos service contract. Neem contact op met locale leveranciers voor lokale dekking en beschikbaarheid. Verbinding en snelheid zal verschillen per lokatie, omgeving, netwerk en andere factoren. (7) Internet is vereist en wordt apart verkocht.
(8) HD content is vereist voor de weergave van HD beelden. (9) Dual Core is ontworpen om de prestaties van bepaalde softwareproducten te verbeteren. Niet alle klanten of softwaretoepassingen zijn gebaat bij het gebruik van deze technologie. (10) Adviesprijzen. Feitelijke winkelprijzen kunnen verschillen.