Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Valkenswaard, november 2011

MOTON Suspension Technology overgenomen door AST Suspension

Onlangs heeft AST Suspension uit Valkenswaard collega schokdemperbedrijf MOTON Suspension Technology uit Uden overgenomen. Beide bedrijven bedienen een eigen markt en zullen als merken ook gewoon zelfstandig blijven opereren. MOTON zal vanuit de huidige vestiging in Uden blijven werken.

Met de overname kunnen zowel AST als MOTON hun positie in de markt versterken. Alhoewel MOTON zich in het topsegment van de auto- en motorsportmarkt beweegt en AST in het segment direct hieronder, zullen beide merken zich versterken o.a. door gezamenlijk R&D activiteiten te ontwikkelen. Ook op gebied van productie, service en verkoop, zal goed gekeken worden naar mogelijk efficiency voordelen die nauwe samenwerking kan bewerkstelligen.

MOTON Suspension Technology produceert al jaren wereldwijd een uniek programma schokdempers voor racedoeleinden en straatauto's in het hoogste segment. Met name in Europa, Azië en vooral in de USA heeft MOTON een goede naam en positie opgebouwd. De strategie van AST Suspension verschilt nogal van de strategie van MOTON. Zo ligt de focus van AST op een breder segment. Naast de productie van schokdempers voor race-, rally- en straatauto's, produceert AST ook schokdempers voor o.a. motoren, agribusiness, achtbanen en allerlei aanverwante producten. "Wij zien de overname van MOTON als welkome toevoeging aan onze bestaande bedrijven, en willen zo het marktaandeel in onze branche vergroten", aldus Piet Kreeft (general manager AST en MOTON). "Wij staan achter het product van MOTON bestemd voor de high-end race industrie en zetten deze formule gewoon door. Voor de klanten van MOTON verandert er vooralsnog niets en zullen producten en service in de toekomst alleen maar verbeteren."

Met de overname zal MOTON ook in de USA onder dezelfde formule worden voortgezet. Uiteraard zal ook hier gekeken worden naar een maximale synergie tussen de merken waar mogelijk. AST had al een vestiging in de USA onder leiding van Brian Hanchey, hier zal ook MOTON als merk worden gevoerd. In de afgelopen jaren stegen de verkoopcijfers van AST in de USA explosief, mede dankzij de GRAND AM Series.

Noot voor de redactie

Ingezonden persbericht