Infoland kiest Uniserver voor cloud hosting van management software


HEERHUGOWAARD, 20111103 -- Uniserver, koploper in Nederland op het gebied van Cloud Hosting (Infrastructure-as-a-Service), maakt bekend dat Infoland na een uitvoerige selectie heeft gekozen voor Uniserver’s IaaS-propositie. Het Nederlandse Infoland is een innovatieve aanbieder van onder meer de zelf ontwikkelde iProva-software voor kwaliteitsmanagement en informatiebeheer in de zorg, het onderwijs en zakelijke dienstverlening.

Infoland biedt haar klanten de keuze de software binnen de eigen IT omgeving te installeren of  door Infoland te laten hosten. Steeds meer klanten kiezen voor de laatste optie. De voornaamste motieven zijn dat de klant geen omkijken meer wil hebben naar de technische infrastructuur en hij slechts één aanspreekpunt wil voor het juist functioneren van de software. “Het probleem was dat onze eigen hosting omgeving niet meer kon voldoen aan de toenemende vraag naar hosting van onze software. We liepen aan tegen de beperkingen van de basisvoorzieningen zoals stroom, airconditioning en internetverbinding. Daarbij is kwaliteitsmanagement en compliance steeds meer een bedrijfskritische toepassing voor onze klanten en wilden we ook betere beschikbaarheidsniveau’s kunnen garanderen.” Dat zegt Frank Stege, directeur van Infoland.

Met deze vraagstukken in het achterhoofd heeft Infoland zich op zoek naar een oplossing laten adviseren door cloud specialist Cumulus IT. Stege: “In een uitgebreid inventarisatietraject waarin alle opties, van co-locatie tot PaaS (Platform-as-a-Service) aan de orde kwamen, zijn we tot de conclusie gekomen dat IaaS voor ons veruit de meest geschikte oplossing zou zijn.”

De tweede vraag was die van de keuze voor een geschikte leverancier. “Wij hebben de leden van de DHPA (Dutch Hosting Provider Association) als basis genomen.” Aan de hand van een eerste screening heeft Infoland een 5-tal leveranciers op een shortlist geplaatst. Hieronder bevonden zich ook een aantal wereldwijd opererende partijen. 

Stege: “Al snel werd duidelijk dat Uniserver een prettige partij was om mee samen te werken. De persoonlijke benadering, de uitstekende technische infrastructuur en het beschikbaarheidsniveau spraken ons erg aan en gaven uiteindelijk de doorslag voor de keuze.” Inmiddels zijn de iProva-servers en de servers van Leerstation Zorg (een online leeromgeving voor de zorgsector) overgezet op de Uniserver IaaS infrastructuur. De overgang van beide omgevingen is zonder enige problemen verlopen. Momenteel wordt de Infoland software aan duizenden gebruikers binnen 65 organisaties geleverd vanuit de Uniserver cloud hosting-omgeving. De infrastructuur vormt nu geen belemmering meer voor verdere groei..

Stege: “Door de overstap naar Uniserver IaaS kunnen wij onze klanten nu ook de mogelijkheid bieden iProva te draaien op een eigen dedicated server. Voorheen was dit onmogelijk door de beperkte capaciteit in het eigen datacentrum, nu kunnen we met één druk op de knop een capaciteit bijbestellen.”

Hugo van Diepen, mede-oprichter en commercieel directeur van Uniserver: “Het is natuurlijk geweldig als een zeer innovatieve en snelgroeiende speler als Infoland kiest voor onze dienstverlening. Ze zijn niet over één nacht ijs gegaan. Hun keuze onderstreept dat wij de juiste strategie hebben ontwikkeld toen we drie jaar geleden vol hebben ingezet op cloud hosting. Het mooie van onze propositie is dat SaaS-leveranciers zoals Infoland probleemloos kunnen groeien. IT is geen belemmering meer.”

Over Cumulus IT

Cumulus IT is een jong en dynamisch IT advies- en implementatiebureau, gespecialiseerd in online kantoorautomatisering, cloud hosting (IaaS) en cloud security. Het bedrijf realiseert zorgeloze, toegankelijke en betaalbare IT omgevingen met functionaliteit en eenvoud als speerpunten.

Over Infoland

Infoland ontwikkelt en levert software aan de zorg, onderwijs en zakelijke markt op het gebied van kwaliteitsmanagement en informatie. Het fundament bestaat uit de iProva softwaresuite. iProva biedt optimale ondersteuning in het proces om organisaties transparanter en meer rendabel te maken.

Over Uniserver

Uniserver is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2000. Uniserver is gespecialiseerd in het leveren van gehoste servercapaciteit met de hoogste beschikbaarheidsgaranties. Vanuit de UniStructure™ infrastructuur levert Uniserver flexibele infrastructurele oplossingen op maat. Van shared server hosting tot en met Infrastructure-as-a-Service (IaaS), waarbij ICT partners en resellers de benodigde resources geheel op maat kunnen afnemen en zelf inrichten. Bovendien biedt Uniserver met haar partnerprogramma de kant-en-klare oplossing 'Uniserver Cloud-in-a-Box' waarmee IT partners en resellers hun klanten onder eigen naam Cloud Computing kunnen leveren. Met meer dan 10 jaar ervaring heeft Uniserver een lange lijst van klanten en partners aan zich weten te binden. Uniserver is een van de eerste leden van de VMware Partner Advisory Council Benelux en is actief lid van de DHPA (Dutch Hosting Providers Association). Kijk ook op www.uniserver.nl