Sabine Palinckx non-executive board member bij 4me


Rising star onderstreept potentie met binnenhalen kennis en ervaring

BREDA, 20111103 -- Sabine Palinckx is per direct gestart als non-executive board member van 4me. In deze functie zal zij de organisatie adviseren in hun strategie en actief bijdragen aan een succesvolle implementatie van dit nieuwe concept in de markt.

“4me heeft een pareltje in handen dat je voorzichtig en met liefde de markt in moet dragen. Het in Nederland unieke drie-dimensioneel maken van een plat printje opent ongelooflijk veel mogelijkheden voor diverse industrieën zoals bijvoorbeeld de media, retail, overheid en financiële en logistieke instanties. Op een slimme manier verandert 4me een advertentie in een online winkel waar met een paar klikken op je smart phone het gewenste product snel aan huis bezorgd wordt. Uiteraard wil ik graag onderdeel zijn van dit nieuwe avontuur", alldus Sabine Palinckx.

4me heeft Palinckx benoemd tot non-executive board member vanwege haar uitgebreide ervaring met de digitale vernieuwingen in de persoonlijke communicatie met klanten. Van groot belang is haar kennis over de rol die consumenten-data en IT spelen bij het leveren van op maat gesneden - dus relevantere - communicatie.

Palinckx heeft een rijke loopbaan in de internationale softwarebranche. Ze begon haar carrière bij IBM en werkte voor Prophecy en Business Objects waar zij diverse commerciële management functies vervulde. Hiervoor werd zij door FEM business genomineerd als finalist in de Vrouwelijk Manager van het jaar verkiezing 2007.

Haar laatste functie bij Business Objects was regionaal Vice President en General Manager van Noord-Europa. In deze functie gaf Palinckx leiding aan 250 mensen en was ze verantwoordelijk voor een omzet van 100 miljoen euro. Tevens was zij lid van het Europese management team. Voor haar prestaties in deze rol won zij de Computable “CEO of the year” award.

Na de overname van Business Objects door SAP in 2008 werd Palinckx CEO bij Human Inference, marktleider in datakwaliteitsoplossingen, wat onder haar leiding internationaal uitbreidde en het productaanbod heeft gericht op het leveren van cloud-oplossingen. Sinds april 2011 werkt Palinckx als adviseur en interim manager vanuit haar eigen onderneming SPA Zuiver Advies.

Over 4me mobile marketing en sales

4me is een bedrijf dat inspeelt op een drietal trends: mobieltjes worden ‘persoonlijke computers’; de “hier en nu”-verwachting van consumenten; en adverteerders die een gerichtere en meetbare interactie willen met hun eindgebruikers.
4me helpt klanten om meer omzet te halen uit het mobiele kanaal. De innovatieve m-commerce oplossingen zijn gebaseerd op het genereren van meer verkopen via de mobiele telefoon, aangezet door “off-line” prikkels zoals advertenties en folders.
Klanten die hun printuitingen interactief – en tot daadwerkelijk verkooppunt – willen maken zijn bij 4me aan het juiste adres. Het bedrijf maakt ‘van papier een kassa’ en creëert daarmee een volledig nieuw verkoopmoment en extra verkoopkanaal. Bedrijven die meer uit hun advertentie budget willen halen vinden in 4me een sterke partner.
4me levert de operationele en technische uitvoering van QR-code gebaseerde campagnes. Voor dit laatste is een productie-klaar platform gebouwd dat aan alle eisen van een veilige en effectieve mobiele campagne voldoet. De gehele keten wordt uit handen genomen: CMS, mobiele web shop en content, mobiele betalingen, off-line trigger (zoals QR-codes) en rapportage. Tevens heeft 4me veel praktische ervaring in het creëren van succesvolle mobiele marketing campagnes. Samen met de technische uitvoering levert 4me dan ook consultancy als additionele dienst aan haar klanten.