VVV Groningen


Evenementen

Québec Festival

Québec Festival
04 t/m 13 nov 2011

Circussensatie The 7 Fingers, het wereldberoemde dansgezelschap La La La Human Steps en Nederlandse premières van Québécoise speelfilms. Dit zijn enkele highlights die te zien zijn tijdens het Québec Festival, dat gehouden wordt van vrijdag 4 t/m zondag 13 november 2011. Voor dit festival hebben De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen, het Groninger Forum en de Rijksuniversiteit Groningen de handen ineengeslagen.

Directe aanleiding voor dit festival was de zeer geslaagde `Week van de Canadese Dans' in de Stadsschouwburg Groningen in 2008, waarbij dansgezelschappen uit Québec hun opwachting maakten. Tijdens het Québec Festival zijn er niet alleen dansvoorstellingen te zien, maar ook circus-, theater- en muziekvoorstellingen en films uit de Canadese provincie Québec.

Het hart van het festival voert op vele plaatsen langs de kunsten: Québec onderscheidt zich ondermeer in nouveau cirque en dans. De Canadese circussensatie The 7 Fingers verzorgt met de indrukwekkende voorstelling PSY de opening van het festival. De dans wordt ingebracht door Compagnie Flak en La La La Human Steps, twee dansvoorstellingen die een breed spectrum laten zien. Maar ook de muziek komt van overzee, van de klassieke top met Les Violins du Roy naar het muzikale zesmansorkest l'Orchestre d'Hommes-Orchestres. Verder wordt er een debat georganiseerd over migratie, een middag over projecten uit Québec op het gebied van Augmented Reality.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.quebecfestival.nl

Evenementen in Groningen