GroenLinks GroenLinks en de steun aan Griekenland (bijeenkomst werkgroep Exact)

04
nov
4 nov 2011, 21:00u
Locatie: Landelijk Bureau GroenLinks, Utrecht
Sprekers: Bas Eickhout en Bruno Braakhuis

Duurzaamheid, aandacht voor natuur en milieu vragen een duurzame economie. GroenLinks heeft tal van goede voorstellen in petto, zoals het meer belasten van grondstoffen dan arbeid, het afschaffen van de verlaagde prijzen voor grootverbruikers van fossiele brandstoffen. Maar wat betekenen GroenLinkse idealen voor het economisch systeem, het functioneren van de financiële markten. Vragen waar de werkgroep Exact het komende jaar middels enkele thema-bijeenkomsten de vinger achter wil krijgen.

Welke positie kiest GroenLinks op dit moment met falende banken, die toch weer bonussen uitkeren en een liegend Griekenland dat van faillissement gered moet worden? Waarom staat GroenLinks achter de steun aan Griekenland? En wat is de GroenLinkse agenda voor het financiële systeem?

Bruno Braakhuis en Bas Eickhout leggen de exacte mechanismes uit waar we op dit moment mee te maken hebben en geven aan op basis van welke overwegingen zij hun keuzes nu maken. En waarom zij achter steun aan Griekenland staan. Geheel in stijl van de werkgroep Exact is er gelegenheid om door middel van vragen het complexe vraagstuk scherper in beeld te krijgen. Bas en Bruno zijn geïnteresseerd in jullie vragen en visie.

Als je van plan bent te komen, meld je dan alsjeblieft aan via een mailtje naar werkgroepexact@groenlinks.nl.