Provincie Utrecht

Onderhoudswerkzaamheden Weg der Verenigde Naties (N210) in IJsselstein

In de periode van 4 tot en met 7 november en van 11 tot en met 14 november voert de provincie Utrecht onderhoudswerkzaamheden uit aan de Weg der Verenigde Naties (N210) in IJsselstein, tussen de aansluitingen met de Utrechtseweg en de Baronieweg (Nelson Mandelaplein).

Werkzaamheden

Omdat wegen onderhevig zijn aan slijtage, moeten ze eens in de tien à vijftien jaar worden voorzien van een nieuwe laag asfalt. Hierbij worden één of meerdere oude asfaltlagen gefreesd en vervangen door nieuw asfalt. Daarnaast vinden er ook werkzaamheden plaats aan de voegconstructies van de brug over de Hollandse IJssel en aan de verkeerslichten.

Planning en consequenties voor het verkeer

In het weekend van vrijdagavond 4 november, 20.00 uur tot en met maandagochtend 7 november 6.00 wordt het oude asfalt op de N210 tussen de aansluiting met de Utrechtseweg en de Baronieweg (Nelson Mandelaplein) in beide rijrichtingen vervangen door nieuw asfalt. Tevens vinden er reparaties plaats aan de voegconstructies van de brug en de verkeerslichten. Gedurende deze werkzaamheden zal het wegvak in beide richtingen afgesloten zijn voor al het doorgaande verkeer. Het verkeer dient de omleidingsroute te volgen die met borden staat aangegeven. Daarnaast zijn verkeersregelaars aanwezig om extra aanwijzingen te geven.

In het weekend van vrijdagavond 11 november, 20.00 uur tot en met uiterlijk maandagochtend 14 november 6.00 uur vinden er nog reparaties plaats aan de voegconstructies van de brug. Het betreft de rijbaan van de N210 in de richting van de A2 tussen de rotonde (Nelson Mandelaplein) en de verkeerslichten bij de Utrechtseweg. Het verkeer dient de omleidingsroute te volgen die met borden staat aangegeven.

Slag om de arm

Bij alle wegwerkzaamheden geldt dat weersomstandigheden ertoe kunnen leiden dat de planning nood-gedwongen wat naar achteren schuift. Bijvoorbeeld als er lang achter elkaar veel regen valt. Asfalteren en markering aanbrengen is dan niet verstandig omdat het resultaat van slechte kwaliteit zal zijn.

Vragen?

Voor vragen over wegwerkzaamheden:
wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl, (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11