GroenLinks


Sap bezoekt Maasvlakte tijdens provinciebezoek Zuid Holland

Fractievoorzitter Jolande Sap bezoekt vrijdag 4 november het door de aanleg van de Blankenburgtunnel bedreigde historische polderlandschap tussen Maassluis en Vlaardingen. Ook laat ze zich rondleiden over de Tweede Maasvlakte. Sap wordt tijdens haar provinciebezoek vergezeld door de Kamerleden Ineke van Gent, Rik Grashoff, Mariko Peters, Europarlementariër Bas Eickhout en tientallen Zuid Hollandse GroenLinks politici. In Delft spreekt Sap met duurzame ondernemers. De dag wordt afgesloten in Rotterdam met een politieke talkshow: `Borrelen met Sap'.

Blankenburgtunnel

GroenLinks-wethouder Jan Robberegt van Vlaardingen ontvangt de delegatie in het historisch polderlandschap tussen Maassluis en Vlaardingen dat wordt bedreigd door de aanleg van de Blankenburgtunnel.

Om dit mooie landschap te behouden verzet GroenLinks zich tegen de aanleg van deze dure tunnel, maar ook omdat de verkeersproblemen in de regio er alleen maar door vergroot worden. Een boswachter van Natuurmonumenten geeft een rondleiding.

Maasvlakte

In gezelschap van vertegenwoordigers van de milieubeweging is er een rondleiding door het havenbedrijf over de Tweede Maasvlakte. GroenLinks heeft nut en noodzaak daarvan altijd bestreden, maar wil wel graag dat alles op alles wordt gezet om extra vervuiling te beperken.

Vervoersbedrijf HTM

Het Haagse vervoersbedrijf HTM is bezig alle bussen te vervangen door aardgasbussen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Naast het bezoek aan de garage gaat Sap in gesprek over de gevolgen van de fikse bezuinigingen op het openbaar vervoer in de grote steden.

Groen ondernemen

Bij de broedplaats van YES!Delft, waar technische ondernemers terecht kunnen voor ondersteuning, spreekt Sap met duurzame pioniers. Wat vinden zij van de Green Deal van minister Verhagen om duurzame ondernemers de ruimte te geven?

Borrelen met Sap

Het provinciebezoek wordt afgesloten met een politieke talkshow "Borrelen met Sap". Dit keer van 19.00 tot 20.00 uur in Grand Café Engels aan het stationsplein 45 in Rotterdam.

Daar wordt Jolande Sap onder meer geïnterviewd over de Eurocrisis. Mariko Peters vertelt over haar recente bezoek aan Kunduz. Ineke van Gent debatteert met ondernemers over schoon vervoer en het meenemen van de fiets in het openbaar vervoer.

Groene provincietour

Tot de zomer van 2012 bezoekt Sap elke maand een provincie. Eerder bezocht ze Groningen, Flevoland, Zeeland en Noord Brabant.

Tijdens haar bezoeken gaat ze op zoek naar de verhalen van groene ondernemers. Wat zijn de succesfactoren? Wat willen zij dat de overheid doet of juist laat? Tegen welke belemmeringen lopen ze aan?