Gemeente Hilvarenbeek


Hilvarenbeek en Reusel-De Mierden openen fietspad Dunsedijk

Het vernieuwde fietspad langs de Dunsedijk, nabij de gemeentegrens van de gemeenten Hilvarenbeek en Reusel-De Mierden, wordt op vrijdag 4 november 2011 om 17.00 uur officieel geopend door wethouder Van de Ven van de gemeente Reusel-De Mierden en wethouder Hesselmans van de gemeente Hilvarenbeek.

Betere bereikbaarheid
De gemeente Reusel-De Mierden is in de zomer van 2011 gestart met de ontwikkeling van het recreatieve fietspad langs de Dunsedijk. De bereikbaarheid van de gemeenten voor fietsers wordt door dit vernieuwde fietspad sterk verbeterd. Het onverharde gedeelte van de Dunsedijk was voorheen zowel in de zomer als in de winter slecht te fietsen. Het nieuwe fietspad levert daarom zeker een belangrijke bijdrage voor de recreatie en het toerisme in beide gemeenten.

Inrichting picknickplaats
Om het toeristisch karakter te versterken heeft de gemeente Hilvarenbeek nabij de gemeentegrens een picknickplaats ingericht. Fietsers vinden er een schuilhut, twee picknickbanken en een tafel. De heemkundige kring Esbeek zorgt voor een informatiepaneel op deze plek.

Samenwerking
De aanleg van dit fietspad door gemeente Reusel-De Mierden is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van de Provincie Noord-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en de gemeente Hilvarenbeek. Ook Landgoed De Utrecht heeft medewerking verleend bij de realisatie van het fietspad.