Persbericht van Cadeau.nl

Leiden, 4 november 2011

'Crowd sourcing' is de volgende stap in webwinkeladvies

4 november lanceert Cadeau.nl de eerste Nederlandse sociale advieshulp: Sophie. Sophie staat voor Sophisticated Present Engine en helpt gebruikers snel en simpel het perfecte cadeau te vinden. Sophie geeft cadeau-advies op basis van de "wisdom of crowds": klanten helpen elkaar bij het vinden van het perfecte cadeau.

Sophie is de volgende stap in de manier waarop webwinkels hun klanten adviseren. Een nieuwe technologie, 'collaborative filtering', maakt het mogelijk nauwkeurige cadeau-suggesties te doen, op basis van de input van eerdere gebruikers. Sophie ordent deze collectieve kennis en geeft een specifiek, uniek en passend cadeauadvies. Sophie leert van iedere gebruiker, en het advies wordt dus steeds beter. Dit staat haaks op de traditionele werkwijze waarbij de webwinkelier zélf zijn producten indeelt in bepaalde categorieën. Deze methode is inflexibel en en is vooral een weergave van de smaak van de webwinkelier in plaats van goed advies voor de consument.

Naast een focus op de kwaliteit van het cadeauadvies is ook veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak. Voor consumenten is het belangrijk dat de cadeausuggestie goed is, maar ook snel en makkelijk wordt gegeven. Daarom kan iedere gebruiker in 3 simpele stappen met meerkeuze vragen advies krijgen. Eerst kiest de gebruiker de categorie voor wie een cadeau wordt gezocht, man/vrouw, leeftijd. In stap twee moet de gebruiker nadenken over de karaktereigenschappen van de cadeau-ontvanger, sporten of gamen, tuinieren of golfen. Stap drie laat de gebruikers producten selecteren die geschikt zijn. Hiermee wordt smaak aan karaktereigenschappen gekoppeld en het resultaat is een top-10 met de best passende cadeaus voor de beoogde ontvanger.

Ontwikkelaar Rob van der Veer: "Met Sophie zijn we er in geslaagd een advieshulp te ontwikkelen die heel goede resultaten geeft, zonder dat de techniek in de weg staat van gebruiksgemak."

Sophie is vanaf vandaag voor iedereen te gebruiken op www.cadeau.nl/sophie
Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.cadeau.nl/sophie



Razende Robot Reporter