Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 04-11-2011

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen een jongen aangehouden omdat hij geprobeerd had in te breken.

Een bewoner aan de Eisenhowerlaan belde omstreeks 10.15 uur naar de politie omdat iemand geprobeerd had bij hem in te breken. De man ontdekte rond 10.15 uur dat iemand bezig was met een sleutel zijn voordeur open te maken. Op het moment dat hij ging kijken wie er aan de deur stond, zag hij een jongen hard wegrennen in de richting van de Geallieerdenlaan.

De politie zocht in de omgeving en zag op de Van Heuven Goedhartlaan een jongen staan die volledig in het signalement van de inbreker paste. De 15-jarige jongen uit Utrecht werd aangehouden. Tijdens de fouillering troffen agenten onder andere een dameshorloge bij de jongen aan. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten op het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Donderdagmorgen werd in een huis een hennepkwekerij aangetroffen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd rond 09.55 uur een onderzoek ingesteld bij een huis aan de Ivoordreef. In de woning troffen agenten in de woonkamer een hennepkwekerij aan. Het huis was compleet ingericht als kwekerij. In totaal werden 216 planten en alle apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De politie zal de bewoner van het pand op het bureau gaan ontbieden.

Brandstichting

DE MEERN Donderdagavond stond een auto in de brand. De politie is op zoek naar getuige(n).

Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie een melding dat een auto in brand stond ter hoogte van de skatebaan aan de Mauritslaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen de auto brandend aan. De brandweer was druk bezig de brand te blussen. Uit eerste onderzoek werd duidelijk dat de auto gestolen was in Zwaag (Noord Holland) en de auto in brand was gestoken. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Mannen aangehouden voor diefstal spoorrails

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 november twee mannen aangehouden omdat zij een stuk treinrails hadden weggenomen.

Een getuige belde omstreeks 05.20 uur naar de politie omdat hij zag dat twee mannen over een hek van het terrein van het Spoorwegmuseum aan de Maliebaanstraat waren geklommen. Volgens de getuige hadden de mannen een groot stuk metaal weggenomen. Onderweg naar de locatie zagen agenten op de Oosterstraat twee mannen op de fiets rijden.

Tussen de fietsen hing een stuk spoorrails van 3 meter. De mannen, 18 en 19 jaar beiden uit Utrecht, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De spoorrails werd teruggebracht naar het Spoorwegmuseum.

Straatroof

UTRECHT Donderdagavond vond een straatroof plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer en raakte gewond.

Een 21-jarige vrouw uit Utrecht had omstreeks 18.40 uur geld gepind bij een automaat aan de Burgemeester van Tuylkade. Toen zij in de richting van de Van Hoornekade liep werd zij gevolgd door twee jongens. Op de hoek van de Van Hoornekade met de Marnixlaan werd zij plotseling aangevallen door de jongens. De vrouw werd geslagen en uiteindelijk beroofd van haar tas.

De verdachten renden na de beroving weg in de richting van de Burgemeester van Tuylkade. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, te.: 0900 88 44.

Op zoek naar het licht

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 november twee jongens aangehouden omdat zij ruim 20 fietslampjes hadden gestolen.

Via het cameratoezicht werd rond 02.30 uur gezien dat twee jongens druk in de weer waren met het stelen van fietslampje in de omgeving van het Stationsplein. Ter plaatse troffen agenten een 17- en 18 jarige jongen uit Utrecht en De Meern aan. De jongens hadden samen ruim 20 lampjes op zak. Alle lampje waren in de omgeving van het Stationsplein weggenomen. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.