Kamer van Koophandel

Ondernemers en gemeente spreken over toekomst Merwedeweg

vrijdag 4 november 2011

Investeringen uitgesteld vanwege zorgen over woningbouwplannen

Ondernemers op bedrijventerrein Merwedeweg in Breukelen willen meer overleg met de gemeente Stichtse Vecht over de toekomst van het bedrijventerrein. Dit overleg is er naar hun zin te weinig geweest. Tijdens een bijeenkomst op woensdag 2 november jl. bij Trapo Nederland hebben de KvK Midden-Nederland en ondernemers een pleitnota over de toekomst van het bedrijventerrein overhandigd aan wethouders Wiersema en Van der Horst van de gemeente Stichtse Vecht.

De ondernemers zijn bezorgd over de woningbouwplannen van de gemeente op deze plek. Bedrijven stellen vanwege de onzerheid over hun toekomst investeringen uit. Ook is het slooppand aan het begin van de Merwedeweg de ondernemers al lange tijd een doorn in het oog. De bedrijven hebben aangeboden met de gemeente mee te denken over een oplossing voor dit probleem.

De gemeente heroverweegt momenteel het woningbouwplan `Hof van Breukelen'. De beslissing hierover valt in het begin van 2012. De ondernemers hebben daarom juist nu hun zorgen geuit.

Tijdens de bijeenkomst zijn goede afspraken gemaakt met de gemeente om vanaf nu nauw overleg te hebben over enkele urgente punten: de toekomstplannen van de gemeente voor dit gebied en de herontwikkeling van het slooppand aan het begin van de Merwedeweg.

De Merwedeweg is een goed functionerend, lokaal geworteld bedrijventerrein. Enkele jaren geleden is het gerevitaliseerd en de ondernemers willen hier graag blijven ondernemen en investeren.

Bron: KvK Midden-Nederland