Deltion College


nieuws

04-11-11

Deltionstudent, Pim Veen, wint Gouden Garde

Pim Veen, student Horeca vakopleidingen, heeft op 2 november de Gouden Garde, de kookcompetitie voor jonge chefs bij Hakvoort Horeca in Emmeloord, gewonnen.

Pim was volgens de jury onder leiding van Meesterkoks Wyand Vogel en Constant Fonk de beste omdat hij zich goed aan de 3 wedstrijdopdrachten had gehouden. `Hij heeft goed op smaak gekookt en zijn cuission was bij alle gerechten goed', vond de jury. Pim loopt momenteel stage bij 't Nonnetje in Harderwijk. Hij was overdonderd met zijn prijs. `Super' vond hij zijn winst.

Op de finaledag van de Gouden Garde kookten de zes deelnemers die op de 2 voorafgaande dagen als beste waren geëindigd met producten uit een mystery box. Ze kregen de opdracht om in 2,5 uur 3 gerechten te bereiden. Het voorgerecht moest een klassieke omelet met zeevruchten en saus zijn. Het hoofdgerecht tamme konijnenrug en het dessert diende krokante appel bevatten.

De organisatie van de Gouden Garde was wederom in handen van Hakvoort Horeca. De wedstrijd voor leerlingkoks vond voor de 7de keer plaats tijdens de Horecafair, de tweejaarlijkse huisbeurs van Hakvoort Horeca.
---