BOVAG

500ste certificaat Erkend Duurzaam uitgereikt

04 november 2011

Opel-dealer Broekhuis uit Harderwijk ontving gisteren het 500ste certificaat Erkend Duurzaam uit handen van Eric Tak, voorzitter van BOVAG Autodealers. De overhandiging van dit certificaat symboliseert de enorme populariteit van het duurzaamheidskeurmerk van BOVAG, dat pas sinds 2009 bestaat.

Opel-dealer Broekhuis uit Harderwijk viel de eer te beurt om het vijfhonderdste bedrijf te zijn dat officieel het Erkend Duurzaam-logo mag voeren. Broekhuis Harderwijk heeft zijn bedrijfsprocessen aantoonbaar duurzaam ingericht conform de eisen van BOVAG. Daarnaast is het extra bijzonder dat juist deze vestiging het jubileumcertificaat ontvangt omdat ze één van de weinige Opel Ampera-dealers van Nederland zijn. Ook met duurzame modellen in de showroom zit het in Harderwijk dus goed.
Broekhuis ontving gisteren daarnaast nog 25 certificaten voor alle overige bedrijven in de holding. Dealerdirecties van Chevrolet, Ford, Hyundai, Opel, Peugeot, Seat, Skoda en Volvo kregen uit handen van Eric Tak hun certificaten Erkend Duurzaam uitgereikt. Daarmee heeft de complete Broekhuis Groep nu de status `Erkend Duurzaam'.

Over Erkend Duurzaam
Het certificaat Erkend Duurzaam werd in 2009 ontwikkeld door BOVAG Autodealers. Duurzaam ondernemen speelt een belangrijke rol in de maatschappij en in de autobranche in het bijzonder. Om tegemoet te komen aan de wens van dealers om die duurzaamheid te certificeren en vooral ook uit te dragen, werd de Duurzaam Ondernemen Scan ontwikkeld. Daarin worden niet alleen voor de hand liggende onderdelen beoordeeld als de verkoop van schone en zuinige auto's. De nadruk ligt vooral op de bedrijfsvoering, het milieu- en energiebeleid, het personeelsbeleid en de zorg voor de directe maatschappelijke omgeving. Dealers die deze scan succesvol doorlopen, ontvangen het certificaat Erkend Duurzaam, dat een geldigheidsduur van een jaar kent.
In april 2009 werd het eerste certificaat uitgereikt aan Volvo-dealer Automedon Van Vliet uit Zoetermeer door toenmalig Minister Cramer van VROM. In eerste instantie was het certificaat alleen beschikbaar voor autodealers aangesloten bij BOVAG, maar inmiddels kunnen ook truckdealers en onafhankelijke autobedrijven `Erkend Duurzaam' worden. Begin dit jaar werd een nieuwe variant van het certificaat gelanceerd: Erkend Duurzaam Plus. Dit is de combinatie van de Duurzaam Ondernemen Scan van BOVAG en de ARN Milieuscan.
Hans Bresser, manager BOVAG Autodealers: "Het beoordelen van duurzaamheid met Erkend Duurzaam is een schot in de roos. In tweeënhalf jaar tijd vijfhonderd bedrijven certificeren, daar mag de branche trots op zijn."