Gemeente Rotterdam

directeur gerard reussink neemt afscheid van bibliotheek rotterdam

04 november 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Algemeen directeur Gerard Reussink neemt vanaf 1 december afscheid van Bibliotheek Rotterdam.

Het College heeft besloten dat Mart Toet hem per 1 december opvolgt.

Bibliotheek Rotterdam heeft onlangs twee belangrijke trajecten doorlopen onder leiding van algemeen directeur Reussink: De reorganisatie van Bibliotheek Rotterdam en het besluitvormingsproces over de herstructurering van het openbaar bibliotheekwerk en het vestigingsbeleid.

Reussink wilde tot aan zijn pensioen in 2013 het verzelfstandigingsproces van de bibliotheek afronden. De verwachting is echter dat dit proces meer tijd in beslag zal nemen. Reussink treedt daarom per 1 december 2011 terug uit zijn functie, zodat zijn opvolger het verzelfstandigingsproces kan overnemen en afronden. Het College heeft inmiddels Mart Toet, de voormalig algemeen directeur van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid, benoemd in de functie van algemeen directeur Bibliotheek Rotterdam.

Veel waardering voor het werk van Gerard Reussink Gezien de noodzaak om in hoog tempo een aanzienlijk aantal concernontwikkelingen te realiseren gaat Reussink managementopdrachten doen voor het College. Daarnaast blijft hij beschikbaar voor de bibliotheeksector op landelijk niveau.

Reussink begon in 1981 als deelgemeentesecretaris en vervulde sindsdien diverse directeursfuncties, onder andere bij de diensten Burgerzaken en Sport en Recreatie.

Het College heeft enorm veel waardering voor de manier waarop Reussink de bibliotheek op de kaart heeft gezet en de basis heeft gelegd voor een moderne organisatie die een centrale rol vervult in de informatiesamenleving van Rotterdam.