Gemeente Rotterdam

rotterdam wint voor tweede keer eurocities award

04 november 2011 | Bestuursdienst | persbericht

De Rotterdamse klushuizen hebben de EUROCITIES Innovation Award gewonnen.

Tijdens de conferentie in Genua is op 2 november de prijs en de bijbehorende oorkonde uitgereikt.
De Europese prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die de leefbaarheid in de stad voor bewoners verbeteren.

Jury-voorzitter Paolo Pissarello: "This year's winners demonstrate the capacity of local authorities to design and implement urban regeneration initiatives responding directly to the needs of citizens. By planning for people we are creating more liveable cities."

"Het project Rotterdamse Klushuizen toont aan dat bewoners actief bij willen dragen aan de ontwikkeling van hun wijk en dat overheden hier vertrouwen in moeten hebben," volgens burgemeester Aboutaleb, die bij de conferentie in Genua aanwezig is.

De Rotterdamse Klushuizen zijn uit meer dan 50 inzendingen genomineerd omdat het project een inspirerend voorbeeld is voor andere Europese steden. De gemeente biedt Rotterdammers de kans hun woning zelf te (laten) ontwerpen en te (laten) verbouwen.

Projectleider An Huitzing: "Zo'n 200 ondernemende Rotterdammers, waarvan eenderde afkomstig is van buiten de regio, zijn de afgelopen jaren de uitdaging aangegaan om een oud pand van de gemeente Rotterdam te kopen."

Het is de tweede keer dat Rotterdam een EUROCITIES Award gewonnen heeft. In 2007 won de gemeente de award met het project `Mensen maken de stad. Eurocities is in 1986 in Rotterdam opgericht.