Gemeente Meppel



-

Betere fietspaden, stimulans voor toerisme & recreatie

04-11-2011 -

Meppel heeft een uitstekend net van mooie fietsroutes. Belangrijk als duurzame verbinding naar school of werk, maar ook aantrekkelijk voor gezonde, sportieve ontspanning. Dit jaar heeft de gemeente onderhoud laten uitvoeren aan de asfaltverharding van fietspaden langs de Schiphorsterweg, de Oude Meppelerweg en het Jaagpad. Het werk is onderdeel van het project Herstel Fietspaden van het Recreatieschap Drenthe. De werkzaamheden zijn mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Drenthe.

Het Recreatieschap Drenthe zorgt op effectieve en efficiënte wijze voor vernieuwing en stimulering van recreatie en toerisme in Drenthe in brede zin. Iedere Drent en zoveel mogelijk mensen van buiten Drenthe, kunnen zo op een aantrekkelijke, aangename en veilige wijze genieten en ontspannen. Hierbij staat het beleven van de kernwaarden rust, ruimte en gastvrijheid in relatie tot de gebiedsspecifieke cultuur en natuur voorop.

Groot economisch belang
Drenthe is voor de meeste toeristen herkenbaar als een samenhangend toeristisch gebied. Mede daarom is het van het grootste belang dat de gemeenten zeer nauw samenwerken in het Recreatieschap Drenthe. Veel toeristen genieten van fietsen en wandelen en waarderen de natuur, de mooie dorpen, de rust en de ruimte. Drenthe kent daardoor een grote toeristisch - recreatieve sector. Bijna 1 op 10 banen in de provincie komt voort uit toeristische bestedingen.

Voorzieningen & leefbaarheid
Na wonen, medische zorg en voeding komen toerisme & recreatie op de vierde plaats qua bestedingen. Veel dorpswinkels en cafés zouden zonder toeristische inkomsten al lang verdwenen zijn. Naast deze meer `harde' gegevens kan worden geconstateerd dat recreatie en toerisme voor de leefbaarheid in het landelijk gebied in Drenthe van essentieel belang is. Veel voorzieningen zouden geen bestaansrecht meer hebben zonder de impuls van het toerisme en de daarmee gepaard gaande bestedingen.